Šiandien pietums - briuselio kopūstai. Ką užsakysite: sriubą su sūriu, makaronus su kopūstais, apkepą su žuvimi ar troškinį su mėsa? Viskas gardu kaip du medu!
Briuselio kopūstai su jautiena
Briuselio kopūstų sriuba su sūriu

Makaronai su briuselio kopūstais

Paruošimui: 30 min.
Virimui: 10 min.
Kaloringumas: 580 kcal / 1 porc.

4 porcijoms reikės:

400 g plačių ilgų makaronų,
150 g briuselio kopūstų,
50 g lašinukų,
1 svogūno galva,
druskos, pipirų pagal skonį,
1 valg. šaukšt. ištirpinto sviesto,
125 ml daržovių sultinio,
1250ml grietinėlės,
žiupsnelio muskato riešuto.

1. Makaronus virkite pusę ant pakelio nurodyto laiko. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Briuselio kopūstų galvutes perpjaukite į 4 dalis. Lašinukus supjaustykite siauromis juostelėmis. Svogūną supjaustykite kubeliais.

2. Ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame lašinukus, paskui juos išimkite ir pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite briuselio kopūstus ir juos apkepinkite. Supilkite sultinį ir grietinėlę, uždenkite dangčiu keptuvę ir troškinkite viską 10 min. Pagardinkite druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu.

3. Sudėkite makaronus į kopūstus, dar truputį patroškinkite ir dėkite į lėkštes. Pabarstykite kepintais lašinukais.

Briuselio kopūstų apkepas su žuvimi

Sriuba su briuselio kopūstais ir sūriu

Paruošimui: 30 min.
Virimui: 25 min.
Kaloringumas: 270 kcal/1 porc.

4 porcijoms:

750 g briuselio kopūstų,
1 l mėsos sultinio,
100 g virtos kalakuto krūtinėlės,
150 g grietinės,
muskato riešuto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
50 g fermentinio sūrio,
1 aitriosios paprikos ankštis.

1. Briuselio kopūstus nuvalykite, nuplaukite ir įpjaukite kryžmai jo kotelį. Užvirkite mėsos sultinį ir 25 min. virkite jame kopūstus.

2. Išimkite iš sultinio kelias galvutes, nulupkite keletą lapelių ir padėkite į šalį. Iš likusių galvučių padarykite piurė.

3. Virtą kalakuto krūtinėlę supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į sriubą kartu su grietine, išmaišykite ir truputį pakaitinkite. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.

4. Sutarkuokite sūrį. Aitriąją papriką smulkiai supjaustykite. Patiekite, užbarstę paprika, sūriu ir papuošę kopūstų lapeliais.

Patarimas: vietoje kalakutienos krūtinėlės galima naudoti rūkytą jautieną.

Briuselio kopūstai su jautiena

Briuselio kopūstų apkepas su žuvimi

Paruošimui: 70 min,
Kaloringumas: 340 kcal/1 porc.

4 porcijoms reikės:

250 g briuselio kopūstų,
3 pomidorai,
350 g žuvies filė (menkės arba jūros lydekos),
2 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių,
250 ml grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 kiaušiniai,
50 g tarkuoto sūrio,
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių.

1. Briuselio kopūstų galveles įpjaukite kryžmai ir blanširuokite juos 3 min. verdančiame pasūdytame vandenyje. Apvirus nukoškite ir nuvarvinkite ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite. Žuvies filė supjaustykite gabaliukais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Ant kopūstų išdėliokite supjaustytus pomidorus ir žuvies gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniais ir tarkuotu sūriu ir užpilkite šiuo mišiniu kopūstus. Kepkite orkaitėje 25 min., patiekite pabarsčius smulkintais petražolių lapeliais.

Briuselio kopūstai su jautiena

Paruošimui: 30 min.
Virimui: 60 min.
Kaloringumas: 290 kcal / 1 porc.

4 porcijoms reikės:

2 svogūnų galvų,
1 lauro lapas,
2 gvazdikėliai,
1 poras,
100 g saliero gumbo,
100 g morkų,
400 g jautienos,
400 g briuselio kopūstų,
2 valg. šaukšt. sviesto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
muskato riešuto.

1. Svogūną nulupti ir susmaigstyti į jį gvazdikėlius bei lauro lapelį. Porą, salierą ir morkas supjaustyti dideliais gabalais.

2. Mėsą supjaustyti plonais gabaliukais ir virti 1 val. Paskui sudėti salierus, morkas, porą ir prismaigstytą svogūno galvą. Pagardinti druska bei pipirais ir virti dar 30 min.

3. Antrąjį svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Paskui į keptuvę su svogūnais sudėti kopūstų galveles, patroškinti, supilti 1 stiklinę sultinio ir virti 10 min. Pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Sumaišyti viską su mėsa ir daržovėmis ir patiekti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Neseniai po rekonstrukcijos atidarytoje „Maximoje“ – sujudimas: evakuojami pirkėjai (128)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (44)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Šią savaitę orai nelepins: skėčio reikės beveik kasdien

Šią savaitę skėčių beveik nepaleisime iš rankų, ypač savaitės pradžioje. Antroje savaitės...

Vilniaus oro uosto tako remontas – tik pradžia (23)

Laiku baigtas Vilniaus oro uosto tako remontas buvo tik pradžia – per artimiausius kelerius metus...

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (1135)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu (6)

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (323)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (33)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Ar žinote, kuo gali baigtis per trumpos atostogos? (3)

Sakoma, dar­­bas iš bež­džio­nės pa­da­rė žmo­gų. O ką dar­bas be po­il­sio...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine (14)

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...