Atrodytų, kas čia sudėtingo – išvirti makaronus? Įpili vandens į puodą, paverdi kelias minutes, užpili padažo – štai ir viskas. Tačiau norint tikrai skanaus ir kokybiško patiekalo, reikėtų vengti šių šešių mirtinų makaronų virimo nuodėmių, rašoma purewow.com.

1. Per mažas puodas. Taip, didesnį puodą sunkiau išplauti, bet jei norite kokybiško, skanaus patiekalo – makaronus virkite didžiausiame iš visų turimų puodų. Taip makaronai išvirs tolygiai, nesulips.

2. Vanduo be druskos. Vyriausiasis Niujorko restorano „Upland“ virėjas Justinas Smillie sako, kad vanduo puode, kuriame virsite makaronus, turi būti „sūrus kaip jūra“, ir pasūdyti vandenį reikia dar prieš beriant makaronus. Kai jie verda, galima berti prieskonių. Tokiu būdu verdant makaronus, vėliau jų sūdyti nebereikės.

3. Į puodą pilti karštą vandenį. Žinoma, taip greičiau, bet jei norite skanių makaronų, neverta taupyti laiko. Vandeniui visiškai užvirus, visi nešvarumai ar švinas esantis čiaupo vandenyje nesusigeria į makaronus.

4. Alyvuogių aliejus. Jei makaronus verdate tinkamo dydžio puode, jie neturėtų sulipti. Todėl neeikvokite alyvuogių aliejaus be reikalo – nepilkite jo į vandenį, kurį po to vis vien nupilsite.

5. Aklai laikytis ant pakuotės surašytų nurodymų. Tai tik gairės – prieš išjungdami ugnį, paragaukite gabaliuką makarono ir įsitikinkite, kad jis tikrai išviręs. Jis turi būti šiek tiek kietokas. Tik tada galite vandenį nupilti.

6. Perplauti išvirusius makaronus. Nėra jokios būtinybės perplauti išvirtus makaronus šaltu vandeniu – nebent iš jų gaminsite šaltas makaronų salotas. Žinoma, taip nuplausite krakmolą ir makaronai ko gero turės viena ar dviem kalorijomis mažiau, bet verčiau nenuplaukite, nes krakmolas padeda tolygiau pasiskirstyti padažui. Netgi rekomenduojama prieš pilant padažą į makaronus įpilti šiek tiek vandens, kuriame jie virė.

7. Per daug sūrio. Neužgožkite kokybiškų, tinkamai išvirtų makaronų skonio sūriu. Užtenka vos žiupsnelio ar dviejų malto parmezano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)