Šepardo arba piemenų pyragas

 (6)
Jau seniai norėjau kažko va tokio. Šepardo arba dar kitaip vadinamo piemenų pyrago variacijų yra įvairiausių, nusprendžiau išbandyti paprastą variantą. Pabandžiau ir aš, ir ką – tiko ir patiko.
Šepardo arba piemenų pyragas
Šepardo arba piemenų pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

700 g faršo ( naudojau kiaulienos);
4 nedidelių morkų;
1 didelio svogūno;
150 g žirnelių;
4.v.š. sojų padažo;
4 v.š. pomidorų padažo;
4 v.š. Vorčesterio padažo;
400 ml sultinio;
krapų;
mėgstamų prieskonių;
1 kg bulvių;
250 ml pieno.

Eiga:

Sūdytame vandenyje išverdame bulves, gaminame bulvių košę, sutriname, pilame pieno,išmaišome. Arba gaminkite taip, kaip esate įpratę. Puikiai tiks ir vakarykštė bulvių košė.

Morkas, bei svogūnus supjaustome kubeliais, dedame į keptuve ir šiek tiek pakepiname, sukrečiame faršą,pagardiname prieskoniais,krapais, dedame pomidorų, sojų bei Vorčesterio padažus ir kepiname apie 10 minučių. Pilame sultinį, suberiame žirnelius ir troškiname apie 20 minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Ragaujame, jei trūkta, dar įberiame prieskonių.

Į skardą dedame pusę bulvių košės, ant viršaus sudedame visą faršą, o ant jo likusią bulvių košę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Trys būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti.

Kvapni naminė ruginė duona (12)

Prieš kelias savaites aprašiau raugo ruginei duonai gamybą (receptas čia), o dabar tęsiu pažadą parašyti kaip kepu ruginę duoną. Patikėkite, tikro skonio ieškojau labai ilgai, todėl ilgai neaprašiau rodosi paprastos duonos kepimo. Mūsų skoniui tinkamiausia duona su rūgštele, sėklomis ir traškia pluta.

Vaisių salotos su rabarbarais

Rabarbarai jau išskleidė lapų skėčius, kotai sustambėjo ir tiesiog prašosi būti suvalgomi. Kompotas išvirtas, trupininis pyragas iškeptas, termiškai apdorotų rabarbarų užteks, o žali kotų gabaliukai puikiai pavaduoja citriną vaisių salotose.

„Piemenėlių blynai“ (7)

Pavadinimas šio patiekalo yra „Piemenėlių blynai“, nors tiesą sakant skonis ir vaizdas man labiau priminė „čeburkblynį“, nei blynus. Pabandžiau, paragavau, nenusivyliau, tik tešla buvo labai jau neklusni, tikriausiai padauginau miltų.