Šepardo arba piemenų pyragas

 (6)
Jau seniai norėjau kažko va tokio. Šepardo arba dar kitaip vadinamo piemenų pyrago variacijų yra įvairiausių, nusprendžiau išbandyti paprastą variantą. Pabandžiau ir aš, ir ką – tiko ir patiko.
Šepardo arba piemenų pyragas
Šepardo arba piemenų pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

700 g faršo ( naudojau kiaulienos);
4 nedidelių morkų;
1 didelio svogūno;
150 g žirnelių;
4.v.š. sojų padažo;
4 v.š. pomidorų padažo;
4 v.š. Vorčesterio padažo;
400 ml sultinio;
krapų;
mėgstamų prieskonių;
1 kg bulvių;
250 ml pieno.

Eiga:

Sūdytame vandenyje išverdame bulves, gaminame bulvių košę, sutriname, pilame pieno,išmaišome. Arba gaminkite taip, kaip esate įpratę. Puikiai tiks ir vakarykštė bulvių košė.

Morkas, bei svogūnus supjaustome kubeliais, dedame į keptuve ir šiek tiek pakepiname, sukrečiame faršą,pagardiname prieskoniais,krapais, dedame pomidorų, sojų bei Vorčesterio padažus ir kepiname apie 10 minučių. Pilame sultinį, suberiame žirnelius ir troškiname apie 20 minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Ragaujame, jei trūkta, dar įberiame prieskonių.

Į skardą dedame pusę bulvių košės, ant viršaus sudedame visą faršą, o ant jo likusią bulvių košę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištiena be sumišimo su Orijumi Gasanovu (2)

Kai vištiena auginta laisvai ir sveikai, patiekalai negali būti neskanūs. Vis dėlto sumišimo, kai reikia sugalvoti, kaip kitaip nei įprasta pateikti vištieną, būna visiems. Virtuvės šefas iš Italijos Gian Luca Demarco kartu su žurnalistu Orijumi Gasanovu sprendžia šią bėdą ir bando išsklaidyti bet kokį sumišimą pasiūlydami puikų vištienos receptą.

Gardžiausi Izraelio virtuvės šventiniai patiekalai (5)

Izraelio šventinius patiekalus projekte „BORJOMI šventiniai stalai, 2016. Izraelis“ pristačiusi Nida Degutienė džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo pamėgtos šalies tradicijas.

Kondensuoto pieno ir graikiško jogurto pyragas (1)

Skanus, ne per saldus, labai purus keksas.

Maltos mėsos receptas (9)

Man visada patinka turėti maisto atsargų. Kai tingisi ar nelabai yra laiko, atidarai šaldymo kamerą, išimi patiekalą, kiši į orkaitę ar į puodą ir ne už ilgo pietūs ar vakarienė jau ant stalo.

Konkursas „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“ (3)

Vėl silkė pataluose ir karpis drebučiuose? O gal šiemet šventėms pagaminsite ką nors naujo?