Šepardo arba piemenų pyragas

 (6)
Jau seniai norėjau kažko va tokio. Šepardo arba dar kitaip vadinamo piemenų pyrago variacijų yra įvairiausių, nusprendžiau išbandyti paprastą variantą. Pabandžiau ir aš, ir ką – tiko ir patiko.
Šepardo arba piemenų pyragas
Šepardo arba piemenų pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

700 g faršo ( naudojau kiaulienos);
4 nedidelių morkų;
1 didelio svogūno;
150 g žirnelių;
4.v.š. sojų padažo;
4 v.š. pomidorų padažo;
4 v.š. Vorčesterio padažo;
400 ml sultinio;
krapų;
mėgstamų prieskonių;
1 kg bulvių;
250 ml pieno.

Eiga:

Sūdytame vandenyje išverdame bulves, gaminame bulvių košę, sutriname, pilame pieno,išmaišome. Arba gaminkite taip, kaip esate įpratę. Puikiai tiks ir vakarykštė bulvių košė.

Morkas, bei svogūnus supjaustome kubeliais, dedame į keptuve ir šiek tiek pakepiname, sukrečiame faršą,pagardiname prieskoniais,krapais, dedame pomidorų, sojų bei Vorčesterio padažus ir kepiname apie 10 minučių. Pilame sultinį, suberiame žirnelius ir troškiname apie 20 minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Ragaujame, jei trūkta, dar įberiame prieskonių.

Į skardą dedame pusę bulvių košės, ant viršaus sudedame visą faršą, o ant jo likusią bulvių košę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Tortas „Senelio sapnas“ (3)

Odeta, puslapio „Samčio užrašai“ autorė, šįkart kviečia išbandyti torto „Senelio sapnas“ receptą pagal Beatą.

Traškūs šviežiai parauginti agurkai (1)

Šviežiai raugintus agurkus labai mėgstame, todėl niekaip negaliu sulaukti pirmų savo daržo agurkų, perku trumpavaisių žaliūkų ir raugiu juos. Joninėms visad pagaminu ir mano vaikystės patiekalo – šviežių virtų bulvių, valgomų su varškės padažu ir šviežiai raugtais agurkais

Skaniausi naminiai ledai (4)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Šašlykai, marinuoti su mineraliniu vandeniu (32)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Čeburekai pagal iš kartos į kartą perduodamą receptą (9)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.