Šepardo arba piemenų pyragas

 (6)
Jau seniai norėjau kažko va tokio. Šepardo arba dar kitaip vadinamo piemenų pyrago variacijų yra įvairiausių, nusprendžiau išbandyti paprastą variantą. Pabandžiau ir aš, ir ką – tiko ir patiko.
Šepardo arba piemenų pyragas
Šepardo arba piemenų pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

700 g faršo ( naudojau kiaulienos);
4 nedidelių morkų;
1 didelio svogūno;
150 g žirnelių;
4.v.š. sojų padažo;
4 v.š. pomidorų padažo;
4 v.š. Vorčesterio padažo;
400 ml sultinio;
krapų;
mėgstamų prieskonių;
1 kg bulvių;
250 ml pieno.

Eiga:

Sūdytame vandenyje išverdame bulves, gaminame bulvių košę, sutriname, pilame pieno,išmaišome. Arba gaminkite taip, kaip esate įpratę. Puikiai tiks ir vakarykštė bulvių košė.

Morkas, bei svogūnus supjaustome kubeliais, dedame į keptuve ir šiek tiek pakepiname, sukrečiame faršą,pagardiname prieskoniais,krapais, dedame pomidorų, sojų bei Vorčesterio padažus ir kepiname apie 10 minučių. Pilame sultinį, suberiame žirnelius ir troškiname apie 20 minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Ragaujame, jei trūkta, dar įberiame prieskonių.

Į skardą dedame pusę bulvių košės, ant viršaus sudedame visą faršą, o ant jo likusią bulvių košę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Gardumėlis: marinuoti baravykai (10)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!

Prabangus varškės apkepas su obuoliais

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Soti grybų sriuba (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Naminė saldžiarūgštė cukinija (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Sandrai ir laukiame jūsų receptų.