Senas geras Kuršėnų vyniotinis

 (8)
Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.
Kuršėnų vyniotinis
© Audronė Zemenskienė

Jei kiekvienas pasistengtume suteikti mylimiems žmonėms kuo daugiau gerų emocijų, visi aplink būtume geresni ir pakilesnės nuotaikos. Nieko nelaukite ir nudžiuginkite šeimos narius arba užsukusius svečius visada pavykstančiu ir lengvai pagaminamu Kuršėnų vyniotiniu.

Reikės

Biskvito tešlai:

4 kiaušinių
4 š. cukraus
4 š. miltų

Įdarui:

200 g varškės
180 g sviesto
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
10 šaldytų aviečių(nebūtinai)

Gaminimas

Atskirtus kiaušinio baltymus suplakite iki standžių putų (t.y. apvertus dubenį baltymai turi nekeisti padėties).

Iki purumo su cukrumi išplakite kiaušinio trynius, įmaišykite miltus ir po truputį maišydami sudėkite baltymus.

Orkaitės skardoje ant patiesto kepimo popieriaus supilkite masę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

Kol kepa biskvitas, pasiruoškite įdarą.

Jei naudojate paprastą varškę, ją pertrinkite, kad neliktų gumulų (galite daryti su kremine, bus paprasčiau), įdėkite sviesto, kondensuoto pieno. Viską labai gerai išmaišykite.

Iškepus biskvitui nuimkite nuo jo kepimo popierių ir susukite. Pravėsusį biskvitą išsukite, sutepkite paruoštu įdaru, ant kraštelio sudėkite avietes ir susukite.

Vyniotinį apgaubkite maistine plėvele ir palikite 2 val. šaldytuve.

Skanaus!

Gamink su Audrone
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.