Senas geras Kuršėnų vyniotinis

 (8)
Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.
Kuršėnų vyniotinis
© Audronė Zemenskienė

Jei kiekvienas pasistengtume suteikti mylimiems žmonėms kuo daugiau gerų emocijų, visi aplink būtume geresni ir pakilesnės nuotaikos. Nieko nelaukite ir nudžiuginkite šeimos narius arba užsukusius svečius visada pavykstančiu ir lengvai pagaminamu Kuršėnų vyniotiniu.

Reikės

Biskvito tešlai:

4 kiaušinių
4 š. cukraus
4 š. miltų

Įdarui:

200 g varškės
180 g sviesto
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
10 šaldytų aviečių(nebūtinai)

Gaminimas

Atskirtus kiaušinio baltymus suplakite iki standžių putų (t.y. apvertus dubenį baltymai turi nekeisti padėties).

Iki purumo su cukrumi išplakite kiaušinio trynius, įmaišykite miltus ir po truputį maišydami sudėkite baltymus.

Orkaitės skardoje ant patiesto kepimo popieriaus supilkite masę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

Kol kepa biskvitas, pasiruoškite įdarą.

Jei naudojate paprastą varškę, ją pertrinkite, kad neliktų gumulų (galite daryti su kremine, bus paprasčiau), įdėkite sviesto, kondensuoto pieno. Viską labai gerai išmaišykite.

Iškepus biskvitui nuimkite nuo jo kepimo popierių ir susukite. Pravėsusį biskvitą išsukite, sutepkite paruoštu įdaru, ant kraštelio sudėkite avietes ir susukite.

Vyniotinį apgaubkite maistine plėvele ir palikite 2 val. šaldytuve.

Skanaus!

Gamink su Audrone
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (4)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Saldus omletas

Kai įprasti omletai tampa nuobodūs, pamėginkite saldų omletą!