1 nedidelė Savojos kopūsto galva;
500 g kiaulienos faršo;
2 svogūnai;
3 – 4 juostelės kiaulienos kumpio;
1 rūgštus obuolys;
Keli lapeliai šviežio šalavijo;
2 kiaušiniai, druskos, pipirų;
Daržovių sultinio.

1. Kopūsto lapus nupjaustykite. Nuo kiekvieno lapo nupjaukite kietąją dalį prie kopūsto šerdies. Blanširuokite lapus pasūdytame vandenyje.

2. Supjaustykite obuolį, kiaulienos kumpį, svogūną, susmulkinkite šalavijus. Viską 3 – 5 min. pakepinkite keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Sudėkite faršą ir kepkite dar 5 – 10 min. Pasūdykite, įberkite pipirų.

3. Lengvai suplakite kiaušinius ir supilkite į keptuvę, išmaišykite, nukelkite keptuvę nuo ugnies.

4. Į kiekvieną kopūsto lapą įvyniokite šiek tiek įdaro. Sudėkite balandėlius į kepimo formą, įpilkite daržovių sultinio, kad jis apsemtų balandėlius maždaug 1 cm.

5. Uždenkite kepimo formą aliuminio folija. Pašaukite ją į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 20 min.
Savojos kopūstų balandėliai su feta
6-8 porcijos / pruošimo laikas: 50 min.
Nedidelė Savojos kopūsto galva;
250 g fetos;
400 g moliūgo;
200 g kuskuso kruopų;
400 g vandens kuskusui;
2 česnako skiltelės;
Petražolių,
Daržovių sultinio;
Citrinos sulčių.

1. Kopūsto lapus nupjaustykite. Nuo kiekvieno lapo nupjaukite kietąją dalį prie kopūsto šerdies. Blanširuokite lapus pasūdytame vandenyje.
2. Sūdytame vandenyje išvirkite kuskuso kruopas. Kai kruopos išbrinks, pamaišykite šakute, supilkite citrinos sultis.

3. Nuvalykite moliūgą, supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite joje moliūgo gabaliukus, kol jie suminkštės. Sudėkite česnakus ir pakepkite dar 1 min. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.

5. Sumaišykite kuskusą su moliūgu. Sudėkite smulkintas petražoles, kubeliais pjaustytą fetos sūrį.

6. Į kiekvieną kopūsto lapą įvyniokite šiek tiek įdaro. Sudėkite balandėlius į kepimo formą. Užpilkite daržovių sultiniu, kad jo sluoksnis siektų maždaug 1 cm.

7. Uždenkite kepimo indą aliuminio folija. Kiškite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 – 20 min.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją