© Corbis/Scanpix




Įdaryti vištiena obuoliai

6 saldžiarūgščiai obuoliai, 70 g virtos vištienos, 50 g fermentinio sūrio, po šaukštą susmulkintų svogūnų laiškų ar porų bei sukapotų graikinių riešutų, šaukštelis sviesto arba aliejaus.

Susmulkintą vištieną, sūrį, svogūnus bei graikinius riešutus sumaišyti ir ta mase įdaryti išgremžtus obuolius. Obuolius aptepti sviestu ar aliejumi, kad kepant nesutrūkinėtų. Kepti 15 min. 180 oC orkaitėje.

Morkų ir džiovintų slyvų sklindžiai

400 g morkų, 2 obuoliai, 100 g džiovintų slyvų, ½ stiklinės kefyro, po 2 šaukštus cukraus, manų kruopų ir miltų, 3 kiaušiniai, žiupsnelis sodos, druskos, aliejaus kepti.

Smulkiai sutarkuotas morkas sumaišyti su kefyru, manų kruopomis, miltais, acte gesinta soda, druska ir 30 min. palaikyti, kad tešla išbrinktų. Tada įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius, susmulkintas išmirkytas slyvas. Sklindžius kepti įkaitintame aliejuje.

Vištienos sriuba su kariu

450 g vištos krūtinėlės, 115 g ryžių, svogūnas, saliero lapkotis, 2 morkos, 3 pomidorai, kelios skiltelės česnako, 30 g sviesto, šaukštelis kario prieskonių, 1,5 l mėsos sultinio, 150 ml grietinėlės arba natūralaus jogurto, lauro lapelis, saldžiosios paprikos, kalendros, druskos.

Vištieną apibarstyti druska, pipirais ir iš visų pusių pakepinti puode įkaitintame svieste, išimti. Likusiuose riebaluose pakepinti susmulkintus svogūnus, česnakus, morkas, salierą, įmaišyti kario prieskonius ir troškinti 2–3 min. Tada sudėti nuluptus ir susmulkintus pomidorus, lauro lapelį, supilti sultinį ir užvirti. Suberti ryžius ir kubeliais supjaustytą mėsą. Virti 20 min. Galop sriubą pagardinti prieskoniais. Prieš tiekiant įmaišyti grietinėlę ar jogurtą.

Bruknių pyragas

Sviestinė tešla: 500 g miltų, 200 g sviesto ar margarino, nepilna stiklinė cukraus, 3 kiaušiniai, druskos.

Biskvitinė tešla: 10 kiaušinių, stiklinė cukraus, 1,5 stiklinės miltų.

Įdarui: 500 g bruknių, stiklinė cukraus.

Sviestinei tešlai minkštą margariną ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais, paskui įmaišyti miltus ir druską. Tešlą iškočioti ir ja iškloti riebalais išteptą kepimo formą. Kepti 180 oC orkaitėje, iki pusiau iškeps. Tada sukrėsti įdarą, ant jo supilti iš patiektų produktų paruoštą biskvitinę masę. Pyragą pašauti į orkaitę ir kepti, iki viršus gražiai parus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Atakas Ispanijoje įvykdžiusi kuopelė „neutralizuota“, aptikti šiurpą keliantys radiniai (112)

Kuopelė, kuri panaudodama automobilius įvykdė atakas Barselonoje ir Kambrilse, buvo...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Užsiminė apie galimybę padėti mažiau uždirbantiems, dėl kurios iečių nelaužo jokia partija (24)

Politikai turėtų peštis ne dėl Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų, o galvoti apie...

„Brexit“ žala. Kas laukia tūkstančių darbuotojų iš Lietuvos? (219)

Šimtai tūkstančių darbuotojų iš Europos Sąjungos valstybių nėra užtikrinti dėl savo...

Mokykla tėvus gąsdina labiau nei vaikus (40)

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusiems ir mokyklinio amžiaus atžalų turintiems lietuviams ruduo...

Beprasmė tragedija: pasaulio čempionas Rusijoje pateko į mirtinas muštynes (50)

Rusijos sporto bendruomenė sukrėsta: nuo patirtų sunkių galvos traumų Anapilin iškeliavo...

Trečdalis menopauzės sulaukusių moterų turi šią „dovaną“: ginekologas paaiškino, kada reikia sunerimti (24)

Daugelis moterų net neįtaria, jog jų gimdoje vystosi miom a. O dažniausiai jas atlikti padeda...

Kvapą gniaužiančios vestuvės: prabanga, 3 metrų šleifas ir seksualus nuotakos šokis (1)

Dainininkė, šokėja bei aktorė Rochelle Pangilinan ištekėjo už aktoriaus bei modelio Arthuro...

Šių laikų Romeo ir Džiuljeta: tragiška paauglių meilės istorija (15)

Trijų paauglių santykiai, įsipainioję į meilės trikampį, baigėsi tragiškai visiems: vienas...

Pavalgęs A. Užkalnis sako, kad Nidą metas branginti, kol visai užbrangs (158)

Žinau, žinau, šiandien ne toks sekmadienis, kad galima būtų ramiai apie Nidą rašyti: nebėr tų...