Jums reikės:
· 220 gramų miltų
· 150 gramų rudojo cukraus
· 2 kiaušinių
· 50 gramų džiovintų spanguolių
· 50 gramų graikinių riešutų
· 5 valgomųjų šaukštų avižinių dribsnių
· 20 gramų sviesto
· 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
· 1 arbatinio šaukštelio cinamono
Gaminimas:
Puode ištirpinkite sviestą, įberkite šaukštą rudojo cukraus, kaitindamos maišykite. Tuomet į gautą karamelę suberkite avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles ir graikinius riešutus.
Kiaušinius ištrinkite su likusiu cukrumi, suberkite miltus, cinamoną, kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą, tuomet į ją sudėkite karamelizuotus avižinius dribsnius, riešutus ir džiovintas spanguoles, viską gerai išmaišykite.
Iš tešlos suformuokite dvi dešreles, jas supjaustykite riekelėmis. Sausainius kepkite 30-40 minučių iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus