Jums reikės:

· 220 gramų miltų
· 150 gramų rudojo cukraus
· 2 kiaušinių
· 50 gramų džiovintų spanguolių
· 50 gramų graikinių riešutų
· 5 valgomųjų šaukštų avižinių dribsnių
· 20 gramų sviesto
· 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
· 1 arbatinio šaukštelio cinamono

Gaminimas:

Puode ištirpinkite sviestą, įberkite šaukštą rudojo cukraus, kaitindamos maišykite. Tuomet į gautą karamelę suberkite avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles ir graikinius riešutus.

Kiaušinius ištrinkite su likusiu cukrumi, suberkite miltus, cinamoną, kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą, tuomet į ją sudėkite karamelizuotus avižinius dribsnius, riešutus ir džiovintas spanguoles, viską gerai išmaišykite.

Iš tešlos suformuokite dvi dešreles, jas supjaustykite riekelėmis. Sausainius kepkite 30-40 minučių iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją