Jums reikės:

350 gramų miltų
230 gramų sviesto
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 stiklinės rudojo cukraus,
žiupsnelio druskos
1 didelio kiaušinio
2 šaukštų tarkuoto imbiero

Gaminimas:

1) Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską bei kepimo miltelius.

2) Virtuviniu plakikliu išplakite sviestą ir rudąjį cukrų – plakite apie 3 minutes. Tada įmuškite kiaušinį, sudėkite tarkuotą imbierą, vėl išplakite iki vientisos masės.

3) Po truputį į masę dėkite miltus – vis pamaišydamos. Užminkykite tešlą. Valandai ją palikite šaldytuve. Tada plonai iškočiokite, snaigių formos formelėmis pasigaminkite sausainių.

4) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir suguldykite sausainius. Kepkite apie 10-12 minučių.

5) Pasigaminkite glazūrą. Jai reikės 2 stiklinių cukraus pudros ir stiklinės miltų – plaktuvu gerai viską išmaišykite. Glazūrą sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)