Tirpstantys burnoje sausainėliai - verta paragauti.
Migdolai
© Corbis/Scanpix
Tešlai reikės:

250 g miltų,
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių,
100 g cukraus pudros,
1 pakelio vanilinio cukraus,
3 kiaušinių trynių,
150g sviesto,
1 kiaušinio baltymo,
150 g kapotų migdolų,
100 g aviečių džemo.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį. Suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinių trynius. Atšaldytą sviestą supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite stambia trintuve ir išdėliokite aplink miltų kalnelio kraštus. Rankomis greitai užminkykite tešlą, suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į polietileno plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą lengvai paminkykite ir iškočiokite iš jos d-3 cm dydžio dešrelių pavidalu. Supjaustykite 2 cm storio gabalėliais ir iškočiokite iš jų kamuoliukus.

Kiaušinio baltymą suplakite su šlakeliu vandens. Kiekviename tešlos kamuoliuke padarykite nedidelę duobutę, po to sutepkite kamuoliukus plaktu baltymu ir apvoliokite kapotuose migdoluose.

Išdėliokite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą duobutėmis į viršų ir pripildykite jas aviečių džemo. Pašaukite į orkaitę ir kepkite penkiolika minučių. Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir leiskite jiems atvėsti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Neseniai po rekonstrukcijos atidarytoje „Maximoje“ – sujudimas: evakuojami pirkėjai (95)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (25)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Vilniaus oro uosto tako remontas – tik pradžia

Laiku baigtas Vilniaus oro uosto tako remontas buvo tik pradžia – per artimiausius kelerius metus...

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (983)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu (5)

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (295)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Ar žinote, kuo gali baigtis per trumpos atostogos?

Sakoma, dar­­bas iš bež­džio­nės pa­da­rė žmo­gų. O ką dar­bas be po­il­sio...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (31)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Vėžio pacientams viena klaida mirties riziką padidina net 2,5 karto (19)

Vėžys – sunki liga, kuriai įveikti reikia daug jėgų ir stiprybės. Chemoterapija , kurią...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine (7)

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...