Todėl eilinį kartą kibau į naujo skonio paiešką ir gavau labai netgi neblogą produktą. Išbandyta ant juodos duonos, ant skrudintos baltos duonos, lakštinių makaronų su šonine sudėty, su virtu liežuviu. Suderėjo puikiai!

Gaminu iš:

100 g rukolos
100 g saulėgrąžų branduolių
4 v.š. žemės riešutų aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio maltų baltųjų pipirų

Rukolos lapelius perplaunu, truputį nusausinu popieriniu rankšluosčiu ir dedu į virtuvinio komabaino indą su S peiliais. Jungiu kombainą ir, kai rukola tampa vientisa žalia mase, suberiu saulėgrąžas. Kombainą karts nuo karto sustabdau, pilu po vieną šaukštą aliejaus ir vėl jungiu. Ir taip iki paskutinio šaukšto. Gamyba trunka apie 4-5min. Padažą sukrečiu į stiklinį indelį, kurį vėliau laikau šaldytuve.

Naudoju savo spaustą žemės riešutų aliejų, jis labai švelnaus skonio ir neužgožia rukolos aitrumo ir aromato, o iš pirktinių labiausiai tiks alyvuogių aliejus.