Salotoms galima naudoti įvairius žalumynus. Drąsiai maišykite visas skirtingų tipų salotas: tradicines lietuviškas, gražgarstes, špinatus, dėl spalvingumo į būrį įpinkite jaunų burokėlių lapų bei Radicchio salotų. Tai tik pradžia – toliau papildydami skirtingais ingredientais gausime tris naujus salotų receptus.

Didkepsnis salotoms

Raudonos mėsos patiekalai itin populiarūs tarp vyrų, nes yra sotūs ir suteikia daug energijos. Kaip salotose panaudoti jautieną, pataria „Iki“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen.

„Supjaustykite didkepsnį vienodomis plonomis juostelėmis, mėsa gali būti kepta tiek keptuvėj, tiek ant griliaus. Išdėliokite pjausnius ant skirtingų žalumynų kartu su vyšniniais pomidorais ir trupintu varškės sūriu. Salotų užpilui trintuvu sumaišykite avokadą, natūralų liesą jogurtą ir žaliosios citrinos sultis“.

Omega 3 salotos

Dar vienas energijos ir nepakeičiamų omega 3 rūgščių šaltinis – žuvies patiekalai. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė rekomenduoja į salotas įtraukti ir lietuvių ypač pamėgtą rūkytą lašišą:

„Salotas papildykite smulkintais agurkais, juostelėmis pjaustyta rūkyta lašiša, saulėje džiovintų pomidorų gabaliukais bei kaparėliais. Salotas pakaks tradiciškai apšlakstyti citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir apibarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais“.

Laikas paukštienai

Kad vyrams salotos taptų įprastu patiekalu, svarbu pasiūlyti pastarųjų įvairovę. Galime naudoti jautieną, žuvį, taip pat ir lengvai virškinamą baltymų šaltinį – paukštieną. „Iki“ kulinarė vyrišką salotų meniu siūlo papildyti kalakutiena:

„Įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 8 minutes paskrudinkite smulkintus graikiškus riešutus. Sumaišykite liesą jogurtą, šviežias petražoles, česnako laiškus, žiupsnelį druskos, maltų pipirų, iškeptą ar išvirtą smulkintą kalakutieną, džiovintas spanguoles ir paskrudintus riešutus. Žalumynus apšlakstykite aliejumi bei citrinos sultimis, ir padenkite kalakutienos mišiniu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją