Jums reikės:

· 400 gramų makaronų
· 400 šviežių krevečių
· 400 gramų vyšninių pomidorų
· 2 mėlynųjų svogūnų
· 3 šakelių peletrūno
· Pusės stiklinės sojos padažo
· Alyvuogių aliejaus
· Pusės arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
· Pusės arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
· Druskos, šviežių maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
· Bambukinių iešmelių

Gaminimas:

1) Bambukinius iešmelius mažiausiai 30 minučių pamirkykite šiltame vandenyje. Tokie išmirkyti iešmeliai neapdega, prie jų neprilimpa kepamas maistas.

2) Krevetes išlupkite iš kiauto. Krevetės mėsą aštriu peiliu įpjaukite išilgai nugaros, juodus nevalgomus vidurius išimkite pirštais arba aštriu peiliu. Perplaukite išdarinėtas krevetes šaltu vandeniu. Tuomet krevetes užpilkite sojų padažu ir vienu šaukštu alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir palikite 20-40 minučių marinuotis.

3) Makaronus išvirkite, vadovaudamosi ant pakelio pateikiama instrukcija, svarbiausia makaronų nepervirti. Išvirtus makaronus nukoškite, supilkite į dubenį, dosniai apšlakstykite aliejumi, pagardinkite raudonėliais ir paprika, gerai išmaišykite, kad makaronai nesukibtų.

4) Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau, o tuomet supjaustykite plonais pusžiedžiais. peletrūno lapelius atskirkite nuo stiebelių.

5) Vyšninius pomidorus suverkite ant bambukinių iešmelių, iš visų pusių aptepkite aliejumi. Krevetes taip pat suverkite ant iešmelių. Ant grotelių krevetes ir pomidorus iš visų pusių kepkite apie 5 minutes.

6) Makaronus sumaišykite su peletrūnu ir svogūnais, sudėkite nuo iešmelių nuimtas krevetes ir vyšninius pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.

Skanaus !

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)