Juos gaminti užtruksite 10 minučių ir reikės tik dviejų ingridientų – saldžios bulvės ir miltų, na, o prieskoniai gali būti tokie, kaip norite jūs. Jei nemėgstate kario ir kumino (tikrai tokių žinau nemažai), galima paskaninti aitriosios ar saldžiosios paprikos milteliais, džiovintomis žolelėmis.

Ir nenustebkite ragaudami, jie tikrai primins morkų skonį, na... gal taip dėl jų spalvos ir saldumo…

Blynams pagaminti reikės (apie 10-12 blynų):

1 vidutinio dydžio saldžios bulvės
1 a.š. kario prieskonių
žiupsnio kumino miltelių
1 v.š. miltų
žiupsnio druskos

Saldžią bulvę nulupom, sutarkavom smulkiai, įbėrėme prieskonių ir miltų, viską gerai išmaišius kepėme keptuvėje su trupučiu aliejaus po porą minučių iš abiejų pusių.

Padažui:

graikiško jogurto
sūrio (fetos / brinzos ar kito mėgstamo)
žolelių (petražolių, krapų ir pan.)

Šį kartą naudojome brinzos sūrį, jį smulkiai sutrupinom, sumaišėm su graikišku jogurtu, įpjaustėme smulkiai rukolos, viską gerai išmaišėme.

Skanaus!