4 – 5 porcijos

Produktai:

po 100 g šalto rūkymo baltos ir raudonos žuvies juostelių,
2 saujos salotų lapų,
sauja pipirnės,
po saują svogūnų laiškų,
petražolių ir krapų,
2 šaukštai krienų,
1 greipfruto sulčių,
alyvuogių aliejaus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

Nuskabykite pipirnių, petražolių lapelius, krapų šakeles nuo stiebų, suberkite į šaltą vandenį. Stiebelius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su krienais. Šia mase ištepkite žuvų juosteles, susukite į ritinėlius, kiekvieną perriškite svogūno laišku. Uždenkite dubenį su žuvies ritinėliais ir 45 minutėms įdėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite greipfruto sultis su nedideliu kiekiu aliejaus. Žalumynus nusausinkite, visus sumaišykite. Išdėliokite žuvų ritinėlius negilioje lėkštėje, apšlakstykite užpilu, apibarstykite žalumynais ir pipirais.

Skanaus!