Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

Greitai pagaminamas užkandis.

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
19
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: kepsninėje keptos braškės su rabarbarais (1)

2014 liepos mėn. 10 d. 14:51
Specialiai Aistei Pilvelytei blogerė, kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė pagamino ypač gardų desertą – kepsninėje keptų braškių su rabarbarais. A. Pilvelytei desertas buvo patiektas su vaniliniais ledais, o pati Renata sulaukė vienos populiariausių Lietuvos dainininkių komplimentų.

Nemėgstantiems stovėti prie viryklės: kepta vištiena su daržovėmis (7)

2014 liepos mėn. 9 d. 15:35
Nemėgstu ilgai stovėti prie viryklės, tad mano praleistas laikas virtuvėje yra tikrai trumpas. Mėgstu, kad maistas būtų kuo mažiau perdirbtas ir paprastesnis. Todėl mano gaminiai užtrunka vos 20-30 minučių. Sporto ir laisvalaikio klubo šeimai „Goodlife“ trenerė Toma Kreivėnaitė dalinasi greitu, skaniu ir tikrai pakankamai sveiku patiekalu, kuriam sugaišite vos pusvalandį.

Norite atsisakyti kavos? 5 gėrimai, kuriais galite ją pakeisti (35)

2014 liepos mėn. 10 d. 06:46
Daugelis rytą pradeda su kava. Tačiau yra kitų gėrimų, kurie žvalina ne prasčiau už kavą, rašo DELFI.lv. Juose nėra kofeino, o gaminami jie labai paprastai.

Kokią pagrindinę klaidą darome kepdami mėsą ant grotelių? (48)

2014 liepos mėn. 8 d. 08:37
Ruošiant kepti mėsą ant grotelių, svarbiausia nepadauginti marinato, sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos grilio meistrė Halina Bovševič.

Alternatyva šašlykams: ant grilio kepami desertai, alyvuogės, pica (6)

2014 liepos mėn. 4 d. 15:11
Vasarai įsisiūbavus skubame prie kepsninių ir planuojame savaitgalius su draugais. O kas geriau suvienys draugus, jei ne popietė prie grilio. Būdami tikrais lietuviais esame pripratę prie seno, gero ir sultingo šašlyko. Tačiau mėsėdžiams gali būti tikra staigmena, jog grilyje galima paruošti ir puikų desertą arba neįprastą užkandį, o susipirkę maisto produktus parduotuvėje išleisite mažiau nei eidami valgyti į restoraną. Vaikai galės džiaugtis keptomis braškėmis it čiulpinukais, o suaugę – pasistiprinti mėsos patiekalais.