Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Greitai pagaminamas užkandis.
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Burnoje tirpstantis morkų pyragas (9)

Tai garsusis Semo morkų pyragas, kuriuo dalinasi allrecipes.com. Išmėginkite!

Gaivios tuno salotos

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausios salotos“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Svečiuose - Graikijos virtuvė: ką valgo šiuolaikiniai Olimpo dievai? (5)

Kol lietus plovė Kauno gatves, o vėjas bandė pripūsti miestan pavasarį, žvelgiant pro lėktuvo, skrendančio į Kosą, langą siela nurimo. Savaitei pabėgti, pakeliauti, bent dalele prisiliesti prie kitos kultūros ir paskanauti nepažintos šalies patiekalų – štai dėl ko verta gyventi!

Lengvi R. Ničajienės receptai Mamos dienai (1)

Dažnai pamirštame apkabinti mamas ir pasakyti paprastą „ačiū“ už visą jų triūsą ir rūpestį. Gegužės pirmasis sekmadienis – ypatinga diena, kai visas vaikų dėmesys turėtų tekti būtent mamytėms. Puiki idėja norint jas palepinti – gardūs šventiniai pusryčiai.

Sveikuolių salotos

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausios salotos“. Kviečiame dalyvauti ir jus!