Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Greitai pagaminamas užkandis.
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (19)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Burokėlių lapų, sūrio ir vištienos salotos

Prisidaiginau burokų lapelių – laikas skanioms salotoms. Ypatingai lengvos, gaivios, pavasariškos salotos. Kadangi susimaišę ingredientai salotinėje atrodo nepatraukliai, gaminu atskiras porcijas kiekvienam valgančiajam.

Neatsilaikysite: varškės pyragas su džemo pertepimu (5)

Šis pyragas būtinai turi bręsti šaldytuve 48h, todėl jis turi tą nepatogumą – atsidarai šaldytuvą, o jis kvepia pyragu, na kaip susilaikyti neparagavus :) Visgi, laukimas turi privalumą, skonis užburs nuo pirmo kąsnio.

Išbandykite: kiaušiniai debesyse (9)

Savaitės dienomis mes visuomet nerandame laiko pasilepinti ypatingais pusryčiais. Skubėdami geriame kavą ar arbatą, susitepam greitai kokį sumuštinį ar suvalgome jogurto. Būtent todėl, savaitgalį turėdami daugiau laiko, privalome pasigaminti, ką nors geriau ir įmantriau nei paprastą dieną.

Grilyje keptas upėtakis, įvyniotas į šoninę (9)

Kai atšyla oras, taip norisi išbėgti iš virtuvės! Imame kepsninę, statome prie namų ar lekiame į gamtą. Ilgi savaitgalių vakarai ar atostogų metas leidžia mums jaukiai susėdus šeimos ar draugų būrelyje pasidalyti savo džiaugsmais ar rūpesčiais ir, žinoma, pasivaišinti patiekalais.