Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Greitai pagaminamas užkandis.
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (19)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Šokoladiniai prancūziški morenginiai suvožtiniai - macaronai (2)

Pristatau didžiausią savo kulinarinį pasiekimą – prancūziškus morenginius suvožtinius, geriau žinomus kaip „macarons“. Prireikė tik 15 kepimų (2 iš kurių buvo beveik sėkmingi), kad pagaliau išgaučiau viską viename: formą, tekstūrą ir skonį. Aišku, sugadinau begales migdolų, cukraus pudros ir, žinoma, baltymų, bet sakyčiau, buvo verta, kai išgauni tobulą macaroną. Nemėgstu, kai jie būna pernelyg saldūs ar pernelyg sausi, todėl teko paplušėti iš peties. Pagaliau pristatau savųjų macaronų receptą.

Ar visa ant laužo kepta mėsa yra sveika ir skani? (3)

Vis labiau įsibėgėjant kepinių ant laužo sezonui, žmonės iš rūsių ar garažų traukia apdulkėjusius grilius, prekybos centruose dairosi kepimui tinkamos mėsos, daržovių. Ir visi naršo internete, ieškodami patarimų, ką ir kaip kepti, kad iškylos nesugadintų sudegęs ar neiškepęs kepsnys. Barbekiu ir mitybos specialistai atkreipia dėmesį ir į sveiką kepsnių gaminimą.

Tyrimas: kokią kavą mes geriam kavinėse (18)

Įsivaizduokite. Įžengiate į rafinuota aplinka alsuojančią kavinę. Žvilgsnį prikausto jaukiame kampe šalia vitrininių langų stovintis staliukas, prie kurio ramybės oazėje pagaliau galėsite pasimėgauti sustojusia akimirka. Prisėdate ir užsisakote kavos. Akies krašteliu matote, kaip barista rūpestingai ruošia jums šį atgaivos eliksyrą.