Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Greitai pagaminamas užkandis.
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Cukinijų kamuoliukai

Ar jums dar draugai primygtinai nesiūlė cukinijos? Pas mus namuose jų jau guli gal penkios.. Užsikrėčiau mintimi surasti kokį jų “naikinimo” būdą. Aišku galima kepti cukinijų blynelius, omletą ar fritatą su cukinijomis, marinuoti jas, bet šie variantai man kiek neįdomus, nes labai žinomi. Pasikuitus po įvairius receptus, radau cukinijų keksiukus ar kamuoliukus. Dalinuosi šiuo puikiu būdu, kur cukinijos recepte yra pagrindas.

Ką reiktų žinoti apie baltojo vyno vynuoges (3)

Vyno skonis labiausiai priklauso nuo vynuogių veislės, tai labai svarbu žinoti kiekvienam vyno mėgėjui. Tačiau išsirinkti mėgstamas vynuogių veisles ne taip ir paprasta, nes jų yra tūkstančiai. Nuo ko pradėti? Ką verta žinoti? Pradėkime nuo to kas yra populiariausia ir žinomiausia...

6 gardžiausi pomidorų receptai žiemai (5)

Pomidorai gerai užderėjo, o jūs nežinote, ką su jais daryti? Siūlome pačius geriausius receptus išrankiausiam skoniui. Pasigaminkite - žiemą minėsite geru žodžiu.

5 geriausi agurkų konservavimo receptai (9)

Kol dar nesibaigė agurkų derlius, suskubkite jų pasiruošti žiemai. O mes siūlome 5 geriausius agurkų konservavimo receptus.

Abrikosų desertas prie alaus? Indų šefas sako taip! (1)

Vasaros penktadieniais Vilniaus Tymo turgelio erdves užpildantis maisto turgus „Open Kitchen“, šiandien pakvietė paragauti skonio eksperimentų. Tarp kiekvieną savaitę po atviru dangumi susiburiančių Vilniaus restoranų šefų šiandien išsiskyrė indas Gaspar Fernandes. Jis šįkart pateikė itin kūrybišką meniu ir pakvietė apsilankiusius išbandyti tris specialius užkandžius ir netgi desertą, derantį prie skirtingų „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ alaus stilių.