Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Greitai pagaminamas užkandis.
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Ar išdrįstumėte prisėsti prie kinų Naujųjų metų stalo? (3)

Nuo vakar prasidėjo dvi savaites truksianti kinų Naujųjų metų šventė. Prisėdę prie jų šventinio stalo galite susidurti su iššūkiais – mat jų gaminami patiekalai ypač skiriasi nuo mums įprastų. Maistas stebina įmantriu skoniu, sudedamosiomis dalimis ir, žinoma, mums dar nematyta išvaizda.

Makaronai su krevetėmis ir pievagrybiais

Buvo laikas kai į krevetes žiūrėdavau susiraukdama, o dabar lekiu valgyti pati pirma. Ypač dievinu jas su makaronais. Ir dingsta akimirksniu, visada atrodo per mažai.

Svarbiausia gero sūrio sąlyga - laimingos ožkos (8)

„Aš visuomet pradedu nuo ožkų,- sako Dargužiuose gyvenanti ir su vyru Valdu Kavaliausku sūrius gaminanti Rasa Ilinauskaitė, paklausta, ko gi reikia geram sūriui pagaminti. - Geras sūris – tai geras pienas, sveikos ir laimingos ožkos. Tas yra svarbiausia, jei nori padaryti gerą sūrį. O paskui jau gali bandyti technologijas.“

Žalieji blyneliai su nutrūkusiais karoliais (3)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Užgavėnėms – sveikesnių blynų receptai (2)

Užgavėnės – šalčiausio metų sezono pabaigos šventė, kuri asocijuojasi su džiaugsmu, linksmybėmis, tradiciniais žaidimais, burtais bei, žinoma, blynais! Mitybos specialistė ir studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė siūlo keletą sveikų blynų receptų.