Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Greitai pagaminamas užkandis.
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix
4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Vegetariški suvožtiniai (2)

Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.

Kurie daržovių konservavimo būdai geriausi

Termiškai apdoroti pomidorai yra geresnė priemonė nuo vėžio nei švieži, o šaldyti produktai tinkami vartoti tik iki naujo derliaus, LRT RADIJUI sako sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Gardumėlis: marinuoti baravykai (11)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!