Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

Greitai pagaminamas užkandis.

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
19
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Geriausi Lietuvos miksologai kovojo dėl galimybės patekti į pasaulinį kokteilių čempionatą

2014 spalio mėn. 2 d. 11:52
Geriausi Lietuvos miksologai kovojo dėl galimybės patekti į pasaulinį kokteilių čempionatą
Organizatorių nuotr.
Trečiadienį sostinėje dužo taurės ir ovacijos skambėjo geriausiems šalies barmenams. Dėl galimybės atstovauti Lietuvą Baltijos šalių finale ir laimėti kelialapį į pasaulinį „Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ kokteilių kūrimo čempionatą varžėsi 14 kandidatų iš visos Lietuvos. Iš jų buvo atrinkti 4 geriausi šalies miksologai: Algirdas Mulevičius, Žygimantas Daukintis, Oskaras Tūba ir Radoslavas Anuškevič.

A. Pogrebnojus: Belgija – gurmaniškos virtuvės rojus

2014 spalio mėn. 2 d. 11:39
A. Pogrebnojus: Belgija – gurmaniškos virtuvės rojus
Asmeninio archyvo nuotr.
Briuselis – miestas, kurį dažnai girdime politinių naujienų kontekste, garsėjantis geriausiu pasaulio šokoladu ir alumi. Iš arčiau pažvelgus į šią senojo žemyno pažibą, nesunku išvysti neįtikėtinus kontrastus – nuo oficialumu dvelkiančių ES institucijų iki viduramžiškų senamiesčio fasadų.

Neatsisakantiems mėsos: netikras zuikis (9)

2014 spalio mėn. 2 d. 00:01
Gardiems pietums ar vakarienei iškepkite „Netikrą zuikį".

Tirps burnoje su arbata ar pienu: medaus keksas (14)

2014 spalio mėn. 1 d. 08:16
Jei turite šviežio medaus, pats metas kepti šį keksą.

Ką galima pagaminti su „Bulgur“ kruopomis + 3 originalūs receptai! (2)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 15:22
Ilgėjantys vakarai ir vėstantis oras dažną mūsų paskatina daugiau laiko praleisti šeimininkaujant namuose, o gaminant maistą kyla noras išbandyti naujus, egzotiškus produktus. Viena madingiausių ir greičiausiai plintančių virtuvės naujovių – iš Turkijos į Lietuvą atkeliavusios saulėje džiovintos kviečių kruopos „Bulgur“.