Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

Greitai pagaminamas užkandis.

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
19
Registruoti (0) Anonimiški (19)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Kaziuko keksas

2015 kovo mėn. 7 d. 00:00
Kaziuko keksas
AOP nuotr.

Greitai pagaminami sveikuoliški triufeliai (2)

2015 kovo mėn. 6 d. 12:53
Greitai pagaminamas sveikas desertas.

Aštrios korėjietiškos morkos (11)

2015 kovo mėn. 3 d. 18:17
Tokias salotas dažniausiai perkame turguje, tačiau visai nesunkiai galime pasidaryti namuose.

Greita ir paprasta: vokiškos spurgos (16)

2015 kovo mėn. 1 d. 00:00
Spurgomis visada pavyks nustebinti ir namiškius, ir svečius. Skanaus!