Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

Greitai pagaminamas užkandis.

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
19
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Tirps burnoje su arbata ar pienu: medaus keksas (9)

2014 spalio mėn. 1 d. 08:16
Jei turite šviežio medaus, pats metas kepti šį keksą.

Ką galima pagaminti su „Bulgur“ kruopomis + 3 originalūs receptai! (2)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 15:22
Ilgėjantys vakarai ir vėstantis oras dažną mūsų paskatina daugiau laiko praleisti šeimininkaujant namuose, o gaminant maistą kyla noras išbandyti naujus, egzotiškus produktus. Viena madingiausių ir greičiausiai plintančių virtuvės naujovių – iš Turkijos į Lietuvą atkeliavusios saulėje džiovintos kviečių kruopos „Bulgur“.

Pasigaminkite namuose: varškės sūris (9)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 09:06
Pasigaminkite namuose: varškės sūris
Asmeninio archyvo nuotr.
Pabandykite pačios pagaminti varškės sūrį. Dėkojame DELFI skaitytojai Deimantei už receptą!

Nesudėtinga: sviestiniai sausainiai

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 07:48
Sausainius galima apvolioti kokoso drož;ėse, o padarius duobutę, įdėti obuolienės ar kitos uogienės.

Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės (2)

2014 rugsėjo mėn. 29 d. 18:52
Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės
Organizatorių nuotr.
Ar dar prisimenate pasaką, kai iš kirvio buvo bandoma košę išvirti? O jei gautumėte užduotį iš greitai paruošiamų makaronų pagaminti bent 6 skirtingus patiekalus ar užtektų kūrybiškumo juos sugalvoti?