Rūkytos lašišos salotos

 (19)
Lašišos salotos
© Corbis/Scanpix

Greitai pagaminamas užkandis.

4 porcijoms jums reikės:

6 kiaušinių, 300 g įvairių rūšių žaliųjų salotų,
1 svogūno galvutės,
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 valg. šaukštų baltojo vyno,
8 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 pomidorų,
0,5 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g rūkytos lašišos, supjaustytos griežinėliais,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite aštuonias minutes. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.

Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite dviejuose šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus. Supilkite baltąjį vyną ir vyno actą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais bei cukrumi. Supilkite likusį alyvuogių aliejų. Nuo pomidorų nulupkite odelę, juos supjaustykite ir sumaišykite su padažu.

Virtus kiaušinius nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite žiedeliais. Salotų lapus išdėliokite į lėkštes, apibarstykite svogūnų laiškais ir apliekite padažu. Ant viršaus uždėkite kiaušinių puseles ir rūkytos lašišos griežinėlius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
19
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Šefas pataria: kokie blynai tinka pietums, o kokie - vakarienei (2)

2014 spalio mėn. 30 d. 19:27
Per dieną pagaminti tris skirtingus patiekalus – tikras iššūkis šiuolaikiniam visur skubančiam žmogui. Kiekviena minutė suskaičiuota ir paskirta svarbiausiems pasaulio darbams, tarp kurių, deja, dažniausiai nėra vietos maisto gaminimui namie.

Vištienos kepsniai su sūriu (2)

2014 spalio mėn. 30 d. 15:09
Vištienos kepsniai su sūriu
I.Alenskaitės nuotr.

Įdomūs faktai apie maistą

2014 spalio mėn. 30 d. 00:01
Pradėkime nuo to, kad per gyvenimą žmogus suvalgo maždaug 40 tonų maisto.

Žydiška virtuvė - naujos receptų knygos autorės akimis + 2 receptai! (13)

2014 spalio mėn. 29 d. 14:31
Žydų tautą sudaro dvi etninės grupės – aškenaziai ir sefardai. Skirtinga ne tik šių žmonių, priklausančių šioms grupėms išvaizda, bet ir jų virtuvė. Aškenazių virtuvėje dominuoja patiekalai, kilę iš Šiaurės Europos. Gyvendamos atšiauriose sąlygose europiečių žydų – aškenazių moterys dėl gyvenimo ir klimatinių sąlygų maistą ruošė taupiai, kukliai, bet skaniai. Sefardų virtuvė, paveikta arabų ir Viduržemio jūros virtuvių, – turtingesnė prieskoniais bei riešutais, vaisiais.

Daržovių balandėliai (3)

2014 spalio mėn. 29 d. 14:02
Vegetariškas patiekalas.