Reikės:

1 kg šoninės
5 virtų kiaušinių
2 morkų
1 didelio svogūno
dubens rūgštynių lapų
1 stiklinės ryžių
2 arbat. šaukšt. druskos
žiupsnelio gelsvės
žiupsnelio kmynų

Šoninę supjaustau riekelėmis, jas apkepu gerai įkaitintoje keptuvėje ir dedu į puodą su 3l verdančio vandeniu. Pasiruošiu kitus ingredientus: virtus kiaušinius sutarkuoju stambia tarka, morkas – šiaudeliais, svogūną supjaustau kubeliais.

Didelį indą rūgštynių lapų supjaustau nedideliais gabaliukais. Į puodą beriu ryžius.

Po 10-15min. suberiu visus pasiruoštus produktus, išskyrus rūgštynes. Pavirus dar 15 min, sriubą pagardinu druska, gelsve, kmynais.

Permaišau, suberiu rūgštynes, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku sriubą ramybėje 15-20 minučių. Prieš tiekiant dar kartą gerai išmaišau.

Tinka gardinti grietine, šviežiais krapais.