Riešutinis Prahos pyragas

 (2)
Jei ne mano išsiblaškymas būčiau valgiusi nuostabų pyragą. Ir dabar jis buvo skanus, tik kur ne kur šiek tiek apsvilęs, taip jau būna, kai palieki kepti be priežiūros. Matyt, kalta nauja viryklė, negaili kaitros.
Riešutinis Prahos pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Na, o ir aš nenusileidžiu, šiaip visada kelis kartus patikrinu, kaip kepa pyragas, tik ne šį kartą ir va tau. Bet nepaisant visko, buvo skanu.

Reikės:

60 ml šilto pieno;
7 g sausų mielių;
250 g miltų;
1 kiaušinio trynio;
40 g cukraus;
60 g minkšto sviesto;
žiupsnelio druskos;

Įdarui

200 g smulkintų žemės riešutų (arba kitokių, jūsų pasirinktų);
60 g cukraus;
25 g tarkuoto šokolado;
2 v. š. brendžio;
1 baltymas;
žiupsnelis cinamono;
5 v. š. pieno;
kiaušinio pyrago aptepimui.

Eiga:

Į šiltą pieną suberiame mieles ir šaukštą cukraus, paliekame suputoti. Į dubenį suberiame persijotus miltus, likusius tešlos produktus, bei mieles, išminkome tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų (apie valandą).

Įdarui skirtus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą, išmaišome. Kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir įmaišome į riešutinę masę.

Tešlą iškočiojame stačiakampiu, aptepame riešutų mase, paliekant kraštus tuščius, kad vyniojant neišbėgtų. Tešlą iš abiejų pusių sukame į volelius, kol susitinka per vidurį.

Pyragą dedame į pailgą kekso formą ir paliekame 30 minučių. Aptepame kiaušiniu. Kepame 180 laipsnių, 40-45 minutes.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ispaniško kumpio pjaustymo menas: kokio storio turi būti tobulas griežinėlis? (6)

Valensija – nuolatos šurmuliuojantis pietinės Ispanijos metropolis. Miesto centre esančioje dengtoje turgavietėje galima rasti garsiojo ispaniško kumpio. Norint profesionaliai plonai supjaustyti ne vienam lietuviui puikiai žinomą kumpį, reikia daug praktikos.

Žiemos salotos su medumi

Šios šviežios salotos viduržiemį leis pajusti vasaros skonį.

Aguonų vyniotinis (2)

Skanus lietuviškas aguonainis.

Keptos vištos kepenėlės (14)

Šį kartą pasiūlysiu vieną mėgstamiausių mano ir sūnaus patiekalų – keptas kepenėles, aš valgau su visais priedais (keptais svogūnais, keptais obuoliais, net bulvėmis, o jei dar rauginto naminio agurko yra, tada jau tobula), o sūnus jas mėgsta be jokių priedų ir dideliais kiekiais.

Šokoladinis jogurtinis tortas su braškėmis

Patiks šokoladinių desertų mėgėjams.