Riešutinis Prahos pyragas

 (2)
Jei ne mano išsiblaškymas būčiau valgiusi nuostabų pyragą. Ir dabar jis buvo skanus, tik kur ne kur šiek tiek apsvilęs, taip jau būna, kai palieki kepti be priežiūros. Matyt, kalta nauja viryklė, negaili kaitros.
Riešutinis Prahos pyragas
Riešutinis Prahos pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Na, o ir aš nenusileidžiu, šiaip visada kelis kartus patikrinu, kaip kepa pyragas, tik ne šį kartą ir va tau. Bet nepaisant visko, buvo skanu.

Reikės:

60 ml šilto pieno;
7 g sausų mielių;
250 g miltų;
1 kiaušinio trynio;
40 g cukraus;
60 g minkšto sviesto;
žiupsnelio druskos;

Įdarui

200 g smulkintų žemės riešutų (arba kitokių, jūsų pasirinktų);
60 g cukraus;
25 g tarkuoto šokolado;
2 v. š. brendžio;
1 baltymas;
žiupsnelis cinamono;
5 v. š. pieno;
kiaušinio pyrago aptepimui.

Eiga:

Į šiltą pieną suberiame mieles ir šaukštą cukraus, paliekame suputoti. Į dubenį suberiame persijotus miltus, likusius tešlos produktus, bei mieles, išminkome tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų (apie valandą).

Įdarui skirtus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą, išmaišome. Kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir įmaišome į riešutinę masę.

Tešlą iškočiojame stačiakampiu, aptepame riešutų mase, paliekant kraštus tuščius, kad vyniojant neišbėgtų. Tešlą iš abiejų pusių sukame į volelius, kol susitinka per vidurį.

Pyragą dedame į pailgą kekso formą ir paliekame 30 minučių. Aptepame kiaušiniu. Kepame 180 laipsnių, 40-45 minutes.

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Tortas „Vasara“

Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Skandinaviškas sūdytų agurkėlių receptas (33)

Daržovių derlius pildo mūsų stalus ir išplečia meniu. Vasara – puikus metas eksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius.