Riešutinis Prahos pyragas

 (2)
Jei ne mano išsiblaškymas būčiau valgiusi nuostabų pyragą. Ir dabar jis buvo skanus, tik kur ne kur šiek tiek apsvilęs, taip jau būna, kai palieki kepti be priežiūros. Matyt, kalta nauja viryklė, negaili kaitros.
Riešutinis Prahos pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Na, o ir aš nenusileidžiu, šiaip visada kelis kartus patikrinu, kaip kepa pyragas, tik ne šį kartą ir va tau. Bet nepaisant visko, buvo skanu.

Reikės:

60 ml šilto pieno;
7 g sausų mielių;
250 g miltų;
1 kiaušinio trynio;
40 g cukraus;
60 g minkšto sviesto;
žiupsnelio druskos;

Įdarui

200 g smulkintų žemės riešutų (arba kitokių, jūsų pasirinktų);
60 g cukraus;
25 g tarkuoto šokolado;
2 v. š. brendžio;
1 baltymas;
žiupsnelis cinamono;
5 v. š. pieno;
kiaušinio pyrago aptepimui.

Eiga:

Į šiltą pieną suberiame mieles ir šaukštą cukraus, paliekame suputoti. Į dubenį suberiame persijotus miltus, likusius tešlos produktus, bei mieles, išminkome tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų (apie valandą).

Įdarui skirtus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą, išmaišome. Kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir įmaišome į riešutinę masę.

Tešlą iškočiojame stačiakampiu, aptepame riešutų mase, paliekant kraštus tuščius, kad vyniojant neišbėgtų. Tešlą iš abiejų pusių sukame į volelius, kol susitinka per vidurį.

Pyragą dedame į pailgą kekso formą ir paliekame 30 minučių. Aptepame kiaušiniu. Kepame 180 laipsnių, 40-45 minutes.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Kepenėlės su daržovėmis (3)

Tai turėjo būti salotos, bet mūsų šeimai puikiai tiko pietums, nes patiekalas su bulvių koše buvo labai sotus.

Ešerio filė švelniame padaže (1)

Ši žuvytė mums labai patiko. Labai skanus, nors ir paprastas padažas čia puikiai tiko.

Pusryčių blynas su varške (3)

Parašyta recepte kepti apie 30 min., bet maniškis buvo mažesnėje skardoje, bet storesnis, tai kepimas užtruko apie valandą.

Vištiena česnakiniame padaže (2)

Mėsa buvo sultinga, skani, o padažas... Mmmm... Geriau vieną kartą paragauti, nė daug kartų išgirsti.

Kukuliai su medaus padažu (1)

Kukuliukai tiks, kai norisi kažko jaukaus, skanaus, nuodėmingo. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.