Riešutinis Prahos pyragas

 (2)
Jei ne mano išsiblaškymas būčiau valgiusi nuostabų pyragą. Ir dabar jis buvo skanus, tik kur ne kur šiek tiek apsvilęs, taip jau būna, kai palieki kepti be priežiūros. Matyt, kalta nauja viryklė, negaili kaitros.
Riešutinis Prahos pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Na, o ir aš nenusileidžiu, šiaip visada kelis kartus patikrinu, kaip kepa pyragas, tik ne šį kartą ir va tau. Bet nepaisant visko, buvo skanu.

Reikės:

60 ml šilto pieno;
7 g sausų mielių;
250 g miltų;
1 kiaušinio trynio;
40 g cukraus;
60 g minkšto sviesto;
žiupsnelio druskos;

Įdarui

200 g smulkintų žemės riešutų (arba kitokių, jūsų pasirinktų);
60 g cukraus;
25 g tarkuoto šokolado;
2 v. š. brendžio;
1 baltymas;
žiupsnelis cinamono;
5 v. š. pieno;
kiaušinio pyrago aptepimui.

Eiga:

Į šiltą pieną suberiame mieles ir šaukštą cukraus, paliekame suputoti. Į dubenį suberiame persijotus miltus, likusius tešlos produktus, bei mieles, išminkome tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų (apie valandą).

Įdarui skirtus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą, išmaišome. Kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir įmaišome į riešutinę masę.

Tešlą iškočiojame stačiakampiu, aptepame riešutų mase, paliekant kraštus tuščius, kad vyniojant neišbėgtų. Tešlą iš abiejų pusių sukame į volelius, kol susitinka per vidurį.

Pyragą dedame į pailgą kekso formą ir paliekame 30 minučių. Aptepame kiaušiniu. Kepame 180 laipsnių, 40-45 minutes.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (44)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas (3)

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (7)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sparneliai su mėlynojo sūrio padažu (1)

Šie sparneliai puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek pasisėdėjimui su draugais ar net iškylai. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.