Kulinarė buvo apsistojusi apartamentuose, kuriuose įrengta nedidelė virtuvėlė, puikiai tikusi gaminti nesukniai ir iš paprastų produktų gaminamus desertus. Keleto desertų gaminimo procesą įamžino ir DELFI fotografas. Vienas Renatos Palangoje gamintų desertų – uogų pudingas su serbentais. Tiesa, R. Ničajienė šviežius produktus desertams be vargo surado „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje Palangoje.

Šešioms deserto porcijoms reikės:

200 g juodųjų serbentų;
100 g raudonųjų serbentų;
100 g baltųjų serbentų;
100 g agrastų;
150 g. cukraus;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
12 gabalėlių baltos forminės duonos.

Patiekimui prireiks plaktos grietinėlės ir šviežių uogų.
Desertą pasigaminsite per 20 minučių, šaldyti teks dvi valandas.

Visas uogas nuplauname, serbentus nuskabome nuo šakelių, pašaliname agrastų kotelius. Uogas kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi suberiame į puodą. Verdame apie penkias minutes, kol išsiskiria sultys. Dalį jų nuo troškintų uogų nupilame į atskirą indą.

Pudingui gaminti pasiruošiame šešis nedidelius indelius (apie 7 – 8 cm skersmens), kad vėliau būtų patogu išimti, indelius išklojame maistine plėvele. Pagal indelių dydį kiekvienoje duonos riekėje peiliu išpjauname po apskritimą, iš viso 12 apskritimų.

Vienam pudingo indeliui imame du duonos apskritimus. Pirmą duonos apskritimą viena puse merkiame į nupiltas troškintų uogų sultis ir dedame į indelio dugną, išmirkusia puse į apačią. Ant duonos dedame troškintų uogų šaukštą arba tiek, kad indelis būtų ne visai pilnas.

Antrą duonos apskritimą merkiame į uogų sultis ir guldome į indelį ant uogų išmirkusia puse į viršų. Paruoštą pudingą apdengiame plėvelės kraštais ir prislegiame lėkštute. Taip pat pagaminame likusius penkis pudingus. Paruoštus ir lėkštėmis paslėgtus pudingus statome nakčiai į šaldytuvą, kad duona visiškai sugertų uogų sultis ir skonį.

Iš šaldytuvo išėmę pudingo indelius, atidengiame plėvelę, indelius apverčiame ir, atsargiai traukdami už maistinės plėvelės, pudingus išverčiame ant lėkščių. Nuo pudingų nuimame plėvelę. Puošiame plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis.

„Uogų pudingo receptas yra kilęs iš Didžiosios Britanijos. Tradicinis uogų pudingas dažniausiai ruošiamas inde, kuris visas būna išklotas balta duona, o į jį pilama trumpai troškintų sezoninių uogų. Paruoštas patiekalas pjaustomas gabalėliais ir valgomas su plakta grietinėle. Mano ruošiami uogų pudingai yra visai nedideli ir skirti vienam asmeniui, o juos gaminti ypač paprasta“, – apie siūlomo recepto ypatybes ir kilmę pasakojo R. Ničajienė.

Tiesa, kulinarinės knygos autorė pabrėžė, kad tokių pačių pudingų galima pasigaminti maišant įvairias sezonines uogas, pavyzdžiui, vyšnias, avietes, gervuoges.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)