Specialiai Aistei ji pagamino prancūziškų salotų su karštu ožkų sūriu.

Patiekalui reikės:

100 g traškių šviežių salotų lapų
3 riekelių ožkų sūrio
3 riekelių prancūziško batono
2 šaukštų graikinių riešutų

Padažui:

4 šaukštų graikinių riešutų aliejaus
2 šaukštų aviečių acto, druskos, maltų pipirų pagal skonį
Salotų lapus nuplauname ir išdžioviname salotų džiovyklėje. Didesnius salotų lapus suplėšome, mažesnius paliekame sveikus ir sudedame į salotinę.

Pagaminame padažą salotoms: užsukamame indelyje actą suplakame su aliejumi ir prieskoniais. Pagamintą padažą užpilame ant salotų lapų lėkštėje.
Sausoje keptuvėje apskrudiname graikinius riešutus, nuolat maišome, kad jie nesudegtų. Praaušusius patriname tarp rankų, kad atsiskirtų riešutų odelės. Didesnius riešutus sukapojame, o mažesnius paliekame sveikus, visus suberiame į lėkštę ant salotų lapų.
Ant duonos riekelių uždedame po gabalėlį ožkų sūrio ir kišame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 5-10 minučių, kol duona lengvai apskrunda, o sūris suminkštėja. Apskrudusias duonos riekeles su sūriu dedame į lėkštę šalia salotų lapų.

Produktus R. Ničajienė įsigijo Palangoje neseniai atsidariusiame „Fresh Market“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)