Produktai:
450 g sluoksniuotos tešlos,
500 g svogūnų,
50 g sviesto,
125 g bri sūrio,
7 – 8 čiobrelių šakelės,
1,5 šaukšto rudojo cukraus,
druskos,
pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedeliais, o šiuos – į keturias dalis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus iki gelsvumo, pabarstykite druska, pipirais. Suberkite čiobrelių lapelius, patroškinkite dar 3 – 4 min. Apibarstykite svogūnus ruduoju cukrumi, pakepkite dar 2 – min., kad svogūnai būtų karamelės spalvos.
2. Sūrį supjaustykite gabalėliais.
3. Supjaustykite sluoksniuotą tešlą kvadratėliais, įtieskite į keksiukų formeles, prispauskite prie dugno ir sienelių, kad pasidarytų krepšeliai.
4. Ant kiekvieno krepšelio dugno uždėkite po gabalėlį sūrio, o ant viršaus – sluoksnį keptų svogūnų.
5. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
6. Patiekite šiltus, bet pyragėliai skanūs ir šalti.
Skanaus!