Prie šių pyragėlių tiks marinuoti agurkėliai, kietai virti kiaušiniai, krapai, burokėliai, rėžiukai.
Pyragėliai
© Corbis/Scanpix

Tešlai:

225 g miltų,
65 g taukų,
65 g nesūdyto sviesto,
žiupsnelis druskos,
šlakelis šalto vandens.

Įdarui:

2 šaukštai sviesto,
1 smulkintas svogūnas,
2 plonai supjaustyti porai,
1 skiltelė smulkinto česnako,
druska ir šviežiai malti juodieji pipirai,
1 šaukštas garstyčių,
200 g tarkuoto rūkyto sūrio,
150 g kubeliais supjaustytų virtų bulvių,
1 plaktas kiaušinis.

Garnyrui:

marinuoti agurkėliai,
kietai virti kiaušiniai,
švieži krapai,
graikiniai riešutai,
virti burokėliai,
rėžiukai.

Gaminimo būdas:

1. Dubenyje išsukite sviestą, taukus, miltus ir druską. Išminkykite tešlą, jei reikia, įpilkite truputį vandens.

2. Uždenkite dubenį plėvele ir 30 min palaikykite šaldytuve.

3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Išpjaukite keturis 15 cm ir keturis 8 cm skersmens apskritimus.

4. Paruoškite įdarą: keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną, porus, česnaką. Pabarstykite druska, pipirais, nusunkite skystį.

5. Svogūnų masę dubenyje sumaišykite su garstyčiomis, sūriu ir bulvėmis. Ataušinkite.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

7. Ant didesnių tešlos apskritimų dėkite ketvirtadalį įdaro masės. Ant viršaus dėkite mažesnį apskritimą ir užspauskite kraštelius.

8. Paruoškite likusius 3 pyragėlius. Patepkite plaktu kiaušiniu.

9. Kepkite orkaitėje apie 20 min, kol gražiai apskrus.

10. Patiekite šiltus ar šaltus.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Į populiarumo viršūnes braunasi primiršta šventė: išleidžia tūkstančius eurų (56)

Jei anksčiau prabangiausia šeimos švente buvo įvardijamos vestuvės , tai pastaruoju metu į...

Naktis Vilniuje: netikėtai atpažintas kelių erelis ir vienas už kitą įdomesni pažeidėjai (10)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus policijos pareigūnai surengė reidą. Pylimo...

Hobis tapo antrąja profesija (8)

Garsiausiame Pietų Dzūkijos turguje, veikiančiame Lazdijų rajono Veisiejų miesto pakraštyje,...

Orai: įspūdingą karštį nuplaus liūtys (7)

Panašu, kad šį savaitgalį vėl sulauksime panašios karščio kulminacijos kaip ir praėjusį:...

Laisvalaikio veikla lietuviui atnešė milijonus: atskleidė sėkmės formulę (26)

Vienas iš „ Vinted “ įkūrėjų Justas Janauskas , atsimindamas studijų laikus Vilniaus...

Sutemus į „Karklę“ sugūžėjo minios: konfiskuoja ir alkoholį, ir narkotikus papildyta 23:40 (82)

Penktadienio vidurdienį duris atvėrusio festivalio „ Karklė “ apsaugos darbuotojai nesnaudžia...

Ekspertai kai kuriuos Laisvės aikštės pertvarkos projektus pavadino isteriškais (26)

Dailės galerijoje aptarus 10 pateiktųjų projektų, kaip atnaujinti Laisvės aikštę ir jos...

Kai katės pervertina savo galimybės: bando įsirangyti į kelis kartus mažesnes vietas (9)

Yra vienas dalykas, kurį katės mėgsta daryti labiau nei valgyti ir tinginiauti - bandyti sutilpti...

Socialiniame tinkle paatviravo apie sekso metu patirtus sužalojimus (22)

Seksas turėtų būti malonus dalykas, bet kartais jis pasisuka priešinga linkme ir tampa…...

Šiltesni nei įprasta orai išsilaikys ne tik rugpjūtį, bet ir rugsėjį (12)

Pagal dabar turimą informaciją, ne tik rugpjūčio pabaiga, bet ir rugsėjo pradžia turėtų būti...