Pyragėliai su pievagrybiais

Pyragėliai su pievagrybiais
Pyragėliai su pievagrybiais
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Tešlai reikės:

400 g miltų;
7 šaukštų šalto vandens;
2 kiaušinių trynių (baltymus pasilikite aptepimui);
200 g kambaro temperatūros sviesto;
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

~250 g pievagrybių;
1 svogūno;
2-3 v.š. sojų padažo ;
1 v.š.pomidorų padažo;
prieskonių.

Eiga.

Miltus persijojame, sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis ištriname miltus ir sviestą. Beriame druskos, įmušame kiaušinių trynius ir supilame vandenį. Užminkome tešlą. Suformuojame rutulį, dedame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldytuvą.

Įdaras. Pievagrybius ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės. Suberiame prieskonius, dedame sojų ir pomidorų padažus, išmaišome.

Plonai iškočiojame tešlą, stiklinės pagalba suformuojame apskritimus, ant vieno dedame įdarą, o kitu apdegiame ir naudodami šakutę užspaudžiame kraštus. Paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio baltymu, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Gardumėlis: marinuoti baravykai (11)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!

Prabangus varškės apkepas su obuoliais (3)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Soti grybų sriuba (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Naminė saldžiarūgštė cukinija (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Sandrai ir laukiame jūsų receptų.