Pyragėliai su pievagrybiais

Pyragėliai su pievagrybiais
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Tešlai reikės:

400 g miltų;
7 šaukštų šalto vandens;
2 kiaušinių trynių (baltymus pasilikite aptepimui);
200 g kambaro temperatūros sviesto;
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

~250 g pievagrybių;
1 svogūno;
2-3 v.š. sojų padažo ;
1 v.š.pomidorų padažo;
prieskonių.

Eiga.

Miltus persijojame, sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis ištriname miltus ir sviestą. Beriame druskos, įmušame kiaušinių trynius ir supilame vandenį. Užminkome tešlą. Suformuojame rutulį, dedame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldytuvą.

Įdaras. Pievagrybius ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės. Suberiame prieskonius, dedame sojų ir pomidorų padažus, išmaišome.

Plonai iškočiojame tešlą, stiklinės pagalba suformuojame apskritimus, ant vieno dedame įdarą, o kitu apdegiame ir naudodami šakutę užspaudžiame kraštus. Paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio baltymu, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Kaip teisingai naudoti šaldytus produktus, kad netektų išmesti (1)

Ar žinote, kad per metus kiekvienas lietuvis išmeta apie 50 kg maisto atliekų, kurių dalis dar nesugedusi ir tinkama vartoti. Visi puikiai žinome, kad planuodami pirkinius ne tik sutaupome, bet ir išvengiame nereikalingų pirkinių, na o maisto atžvilgiu – mažiau išmetame nesuvartotų maisto produktų. Ekspertai pateikia ir praktiškus patarimus, padėsiančius mažinti maisto atliekas.

Makaronai su baravykais (2)

Laikas traukti spintelės gale užkištus džiovintus grybus ir gaminti šiuos makaronus.

Blynai su kumpio ir sūrio įdaru (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.

Blyneliai su vaisiais (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.

Burnoje tirpstantis Agnės kugelis (20)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Agnei ir laukiame jūsų receptų.