Pyragėliai su pievagrybiais

Pyragėliai su pievagrybiais
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Tešlai reikės:

400 g miltų;
7 šaukštų šalto vandens;
2 kiaušinių trynių (baltymus pasilikite aptepimui);
200 g kambaro temperatūros sviesto;
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

~250 g pievagrybių;
1 svogūno;
2-3 v.š. sojų padažo ;
1 v.š.pomidorų padažo;
prieskonių.

Eiga.

Miltus persijojame, sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis ištriname miltus ir sviestą. Beriame druskos, įmušame kiaušinių trynius ir supilame vandenį. Užminkome tešlą. Suformuojame rutulį, dedame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldytuvą.

Įdaras. Pievagrybius ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės. Suberiame prieskonius, dedame sojų ir pomidorų padažus, išmaišome.

Plonai iškočiojame tešlą, stiklinės pagalba suformuojame apskritimus, ant vieno dedame įdarą, o kitu apdegiame ir naudodami šakutę užspaudžiame kraštus. Paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio baltymu, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Savaitgalio pietums – šefo gaminama sriuba iš paprastų produktų (6)

Ar prisimenate, kada paskutinį kartą ruošėte patiekalą iš paprastų, kone kiekvienuose namuose randamų ingredientų, tačiau galutinis rezultatas prilygo profesionalaus virtuvės šefo ruoštam valgiui? Būtent tokią sriubą siūlome pasigaminti.

Skaniosios tuno salotos (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Cukinijos blyneliai

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Eglei ir laukiame jūsų receptų.

Varškės užtepėlė su žalumynais (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Julijai ir laukiame jūsų receptų.

Lydekos kotletai (2)

Šis patiekalas patiks tiems, kas mėgsta paprastus patiekalus.