Šviežius lapus dedu daug kur – į salotas, sriubas, žalius kokteilius, jais puošiu sumuštinius ir vienakąsnius. Ir tik neseniai sumaniau jais pagardinti pyrago įdarą. Patiko taip smarkiai, kad dabar kepu pyragus dažniau nei įprastai :) Greitam pyragui naudoju šaldytą bemielę tešlą (2 lapų).
Vieną atšildytos
bemielės tešlos
lakštą įkloju į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Įdaro produktus dedu ant jos, palikdama 1cm kraštą. Sudedu
1 pak. riebios varškės (ne grūdėtos)
150g šaltai rūkyto kumpio
2 saujas morkų lapų
Varškę sutrinu šakute ir tolygiai paskleidžiu ant tešlos, kumpį supjaustau smulkiais gabaliukais ir suberiu ant varškės ir pabarstau supjaustytais morkų lapeliais. Uždedu kitą tešlos lakštą, šakute užspaudžiu tešlos kraštus ir viršų ištepu plakiniu iš
1 kiaušinio
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
Pyragą kepu apie 40min. 180C.
Tiekiu karštą kaip pagrindinį patiekalą arba karštą užkandį. Pyragas skanus ir šaltas, supjaustytas gabaliukais puikiai tinka kelionėms ir žygiams.