Reikės:

160 g sviesto
3 kiaušinių
180 g cukraus
160 g maltų migdolų
100 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
šaukšto cinamono, jei patinka
200 g įvairių uogų (serbentai, avietės, gervuogės)
100 g skiedrelėmis pjaustytų migdolų

Kaip paruošti:

1. Kambario temperatūros sviestą išsukti mikseriu su cukrumi, vis įdedant po vieną kambario temperatūros kiaušinį, kol sviestas purus ir gražus kaip kremas pasidaro, jei kiaušai bus šalti, tai nesusiplaks į vieną krūvą gerai, bet tai – ne pasaulio pabaiga…

2. Miltus persijojame su kepimo milteliais…

3. Į sviesto masę supilame miltus ir maltus migdolus, sumaišome šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs ir net nedribs, jei stipriai nepakratysite…

4. Supilame cinamoną, jei patinka, man labai labai patinka, tai aš dedu būtinai…

5. Uogas lengvai vos vos įmaišome, bet atsargiai, nes jos greitai paleidžia spalvą ir susimala… Taigi atsargiai, tik sudedame ir vos uždengiame jas tešla.

6. Formą torto apvalią su išimamu dugnu patepame sviestu ir dugną ištiesiame sviestiniu popieriumi. Sudedame tešlą, išlyginame viršų, pabarstome skiedriniais migdolais, jei turite, ir gal trupučiu cukraus…

7. Kepti apie valandą 180 C orkaitėje.

Rasa S.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją