Lengvas, purus pyragas, su traškiu pagrindu, kvapniu minkštutėliu įdaru ir konservuotais persikais. Rekomenduoju tiems, kas labai mėgsta tradicinius varškės pyragus, bet jau nori išbandyti ką nors naujo (ir panašaus į varškinį pyragą).
© Asmeninio archyvo nuotr.

Produktai:

Pagrindui:

125 g sviesto
125 g cukraus
1 kiaušinio
250 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
druskos

Įdarui:

150 g cukraus
3 didelių kiaušinių
300 g grietinės
300 g natūralaus jogurto
1 pakelio vanilinio pudingo
mažo indelio konservuotų persikų

Kaip gaminti:

1. Iš produktų pagrindui suminkykite tešlą. Valandą ją palaikykite šaldytuve.

2. Ne mažesnę kaip 26 cm skersmens formą, nuimamais aukštais kraštais, išklokite iškočiota tešla, padarydami maždaug 5 cm aukščio bortelius.

3. Ant tešlos dėkite kubeliais pjaustytus persikus.

4. Mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi iki baltumo. Sudėkite grietinę, jogurtą, pudingo miltelius ir dar gerai išplakite.Supilkite i formą ant persikų.

5. Kepkite apie valandą, kol pyragas graziai nurus. Nedarinėkite orkaitės durelių, kad pudingo įdaras nesubliūkštų.

6. Iškepusį įdarą atvėsinkite. Nors valandą palaikykite šaldytuve.

Pjaustykite ir skanaukite minkštutėlį, purų pyragą.

Skanaus!

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Pustuštėje „Karklėje“ – gausus „nelegalių radinių biuras“ (22)

Penktadienio vidurdienį duris atvėrusio festivalio „ Karklė “ apsaugos darbuotojai nesnaudžia...

Laisvalaikio veikla lietuviui atnešė milijonus: atskleidė sėkmės formulę (2)

Vienas iš „ Vinted “ įkūrėjų Justas Janauskas , atsimindamas studijų laikus Vilniaus...

Šiltesni nei įprasta orai išsilaikys ne tik rugpjūtį, bet ir rugsėjį

Pagal dabar turimą informaciją, ne tik rugpjūčio pabaiga, bet ir rugsėjo pradžia turėtų būti...

Papasakojo, ką patyrė per išpuolius Ispanijoje: britų aktorė slėpėsi restorano šaldytuve (3)

Per Barseloną supurčiusį išpuolį aktorė Laila Rouass, besifilmuojanti „BBC One“ kanalu...

Artėjančio šaltojo sezono mados: neišsižadėkite rudų atspalvių (3)

Nors įdegis dažniausiai asocijuojasi su vasara, atėjus rudeniui gelsvai rusva spalva tikrai...

Apie prezidento postą svajojusiam J. Petraičiui – ypatinga žinia iš teismo (86)

Prieštaringai vertinamas Australijoje gimęs milijonierius, kolekcininkas, 2002 m. Lietuvos...

Erdvėlaiviai „Voyager“ paruošti atvesti ateivių į Žemę (4)

Netrukus astronomijos mėgėjai turės progą švęsti – „ Voyager “ programai sukanka 40 metų....

Joniškio rajone iš voljero pabėgo meška (28)

Penktadienį Joniškio rajone esančiame Kirnaičių kaime iš kavinėje „Plūgo broliai“ esančio...

Vokietijoje per išpuolį subadyti du žmonės, vienas jų mirė (151)

Vokietijos vakariniame Vupertalio mieste du žmonės penktadienį buvo subadyti, vienas jų –...

Dauguma bėgiojančių žmonių susiduria su ta pačia problema: kaip jos išvengti (1)

Rugpjūčio pradžioje „ Eurovaistinės “ užsakymu tyrimų bendrovės „Synopticom“ atlikto...