Keturioms porcijoms jums reikės:

Tešlai –

250 g miltų,

druskos,

tarkuoto muskato riešuto,

125 g sviesto,

1 kiaušinio,

2 valg.šaukštų baltojo vyno.

Įdarui –

100 g kumpio,

300 g ropinių svogūnų,

750 g rūgščių obuolių,

250 g sūrio,

1 valg. šaukšto augalinio aliejaus,

200 ml grietinėlės,

4 kiaušinių,

žiupsnelio malto cinamono,

žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto.

Miltus persijokite į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite, apibarstykite druska ir tarkuotu muskato riešutu. Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite mažais gabaliukais ir sumaišykite su miltais. Supilkite baltąjį vyną ir greitai užminkykite tešlą. Suteikite tešlai kamuolio formą, suvyniokite į skaidrią polietileninę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolių skilteles suberkite į keptuvę su svogūnais. Kumpį ir sūrį supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę ir, uždengę dangčiu, dešimt minučių patroškinkite ant silpnos ugnies. Po to įdarą iškrėskite į tankų sietelį, kad nutekėtų nereikalingas skystis.

Kiaušinius su grietinėle, maltu cinamonu ir tarkuotu muskato riešutu gerai išplakite elektriniu mikseriu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir plonai iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo. Atsargiai perkelkite į gilią skardą ir suformuokite nedidelius kraštelius. Į tešlą vientisu sluoksnius iškrėskite įdarą ir viską atsargiai užpilkite plakta kiaušinių ir grietinėlės mase. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)