Reikės:

2 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
2 arb.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. aliejaus
0,5 l. kefyro
2 stiklinės miltų
1/2 arb.š. druskos
1 arb.š. sodos
1 arb.š. su kaupu kepimo miltelių

Gaminimas:

Atskirame dubenyje sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską; kitame - kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilame kefyrą, aliejų ir išmaišome. Tada skystus komponentus pilame į sausus ir lengvai permaišome, bet tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Tešla nebūna vientisa. Ji tirštoka ir su gumulėliais, bet taip ir turi būti.

Tokią tešlą paliekame 30 min ar ilgiau pastovėti.

Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus, jokiu būdu nemaišom tešlos. Apverčiam, kai pradeda rodytis skylutės.

Padažą darau (labai skanu būna) 1 valg. šaukštas sviesto ir 1 valg. šaukštas grietinės, viską pakaitiname ant viryklės kur taps vientisa masė. Užpilame ant blynų. Tiesiog gardu.

Dar labai skanu būna su auksaspalviu sirupu ir grietine.

Milda S.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)