Paruošimui: 60 min.
Kepimui: 40 min.
Kaloringumas: 1100 kcal/1 porc.

4 porcijos

2 saldžiosios paprikos ankštys,
4 valg. šaukšt. sviesto,
3 valg. šaukšt. miltų,
400 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšt. citrinos sulčių,
1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės,
1 svogūnas,
700 g bulvių, virtų su lupenomis,
4 valg. šaukšt. aliejaus,
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių lapelių,
700 g maltos jautienos,
½ arbat. šaukšt. malto cinamono,
500 g bakalžanų,
2 kiaušiniai,
100 tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Saldžiąją papriką supjaustyti kubeliais ir pakepinti 1 valg. šaukšte sviesto. Įpilti 70 ml vandens. Uždengti ir troškinti, 5 min., o paskui pertrinti per sietelį.

2. Bešamelio padažui ištirpinti keptuvėje 3 valg. šaukštus sviesto ir pakepinti juose miltus. Kai gražiai apskrus, po šaukštą pilti pieną ir grietinėlę ir intensyviai maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Kai jau supilsite visą pieną, padažą dar pakaitinkite ant silpnos ugnies 5 min. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais, citrinos sultimis bei tarkuota žievele.

3. Svogūną supjaustykite kubeliais. Nulupkite bulves ir supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Pakaitinkite keptuvėje 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame jautienos faršą su svogūnais. Piure iš saldžiosios paprikos sumaišykite su petražolėmis ir sudėkite į faršą. Pagardinkite druska, pipirais ir cinamonu.

4. Baklažanus supjaustykite 1 cm storio riekelėmis ir pakepinkite aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais.

5. Ištepkite riebalais kepimo formą ir. Pirmiausia joje išdėliokite pusę bulvių griežinėlių, pabarstykite jas druska ir pipirais. Užpilkite šiek tiek “Bešamelio” padažo. Paskui išdėliokite baklažanų riekeles ir vėl užpilkite padažo. Ant baklažanų vėl dėkite bulves ir vėl – padažą. Paskutinis sluoksnis – paruošto pakepinto faršo.

6. Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su likusiu padažu ir užpilkite ant faršo. Pabarstykite sūriu ir kepkite 40 min. 180° karščio orkaitėje.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)