Aguročių uogienė

Produktai:

1 kilogramas cukraus pudros,
1 kilogramas aguročių,
1 citrina.

Kaip gaminti:

Nulupkite aguročius, sutarkuokite tarka, citriną smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į aguročius, viską apiberkite cukraus pudra ir palikite pastovėti maždaug valandą. Paskui virkite ant nedidelės ugnies apie valandą, kartais pamaišydami. Karšta uogienę supilkite į sterilius stiklainius.

Bulvių uogienė

Produktai:

4 kilogramai bulvių,
3 kilogramai cukraus,
150 g razinų,
2 citrinos,
1 stiklinė romo.

Kaip gaminti:

Bulves nuskuskite, kiekvieną perpjaukite į keturias dalis. Į cukrų įpilkite stiklinę vandens ir užkaiskite. Kai cukrus ištirps, sudėkite bulves ir virkite apie 30 min. Paskui supilkite 2 citrinų sultis, sudėkite razinas ir maišydami pavirkite dar 30 min. Į virimo pabaigą supilkite romą. Uogienę supilstykite į švarius stiklainius.

Morkų uogienė

Produktai:

1 kilogramas apvirtų morkų,
1 kilogramas cukraus,
1 litras vandens,
3 – 5 g citrinos rūgšties,
vanilinio cukraus ir cinamono – pagal skonį.

Kaip gaminti:

Supjaustykite morkas, gabalėlius 4 – 8 minutėms sudėkite į verdantį vandenį. Nukoškite, kai atvės, nulupkite odelę, supjaustykite mažais kubeliais ir užpilkite karštu 50 proc. cukraus sirupu (1 litrui vandens – 1 kilogramas cukraus). Palaikykite morkas sirupe 5 – 6 valandas, paskui ant silpnos liepsnos pakaitinkite 6 – 8 minutes.

Po 12 valandų suberkite likusį cukrų ir ant vidutinio stiprumo liepsnos išvirkite. Baigiant morkoms virti, suberkite citrinos rūgštį, vanilinį cukrų ir cinamoną. Sudėkite uogienę į sausus, sterilizuotus stiklainius.

Patarimas: uogienei geriausiai tinka ryškiai oranžinės morkos su plona odele ir mažu viduriuku.

Moliūgų uogienė

Produktai:

1 kilogramas moliūgų minkštimo,
1,5 kilogramo cukraus,
640 ml vandens,
0,6 g citrinos rūgšties.

Kaip gaminti:

Moliūgo gabalėlius 5 – 6 minutėms apvirkite verdančiame vandenyje, nukoškite ir atvėsinkite po šaltu vandeniu. Paskui užpilkite 70 proc. karštu cukraus sirupu (1,5 kilogramo cukraus – 640 ml vandens) ir virkite, kol moliūgo gabalėliai pasidarys perregimi. Baigiant virti suberkite citrinos rūgštį. Kai uogienė atvės, supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

Žalių pomidorų uogienė

Produktai:


1 kilogramas mažų žalių pomidorų,
1 kilogramas cukraus,
1 litras vandens.

Kaip gaminti:

Pašalinkite pomidorų kotelius, minkštimą ir sėkleles. Paskui tris kartus apvirkite pomidorus (kiekvieną kartą maždaug po 30 min.), kad išnyktų kartumas. Kiekvieną kartą apvirę perplaukite pomidorus šaltu vandeniu. Galiausiai pomidorų odelė turi pasidaryti minkšta ir lengvai pašalinama su peiliu. Nulupę odelę virkite pomidorus sirupe, kol sutirštės, tada palaukite, kol atvės, ir supilstykite į sterilius stiklainius.

Raudonų pomidorų uogienė

Produktai:

1 kilogramas mažų raudonų pomidorų,
1 kilogramas cukraus,
1 stiklinė vandens.

Kaip gaminti:

Į verdantį sirupą sudėkite pomidorus, pavirkite 30 min., tada pastatykite į vėsią vietą, kad atvėstų. Kitą dieną uogienę užvirinkite, nugriebkite putas, įberkite vanilės. Kai dar kartą užvirs, nugriebkite putas ir palikite pastovėti. Po paros virkite, kol išvirs. Galiausiai supilstykite uogienę į srtiklainius.

Baklažanų uogienė

Produktai:

1 kilogramas baklažanų (nuluptų),
1,5 kilogramo cukraus,
400 g vandens,
5 gvazdikėliai,
5 – 8 cinamono lazdelės,
3 – 5 kardamono žiedeliai.

Kaip gaminti:

Mažus baklažanus nulupkite, 40 min. pamirkykite vandenyje, nuplaukite ir palaikykite sietelyje, kad nuvarvėtų. Sudėkite baklažanus į verdantį vandenį, 5 – 7 minutes pavirkite, išgriebkite iš vandens ir palikite atvėsti. Pasigaminkite cukraus sirupą. Užpilkite baklažanus kaštu sirupu ir 30 – 35 min. pavirkite.

Nukelkite nuo viryklės, tegu pastovi 2 val. Šį procesą pakartokite tris kartus, galiausiai pabaikite virti uogienę. Kad uogienė būtų kvapni, verdant įmerkite drobinį maišelį su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu, paskui jį išimkite.

Svogūnų uogienė

Produktai:

500 gramų svogūnų galvučių,
50 gramų medaus,
400 gramų cukraus pudros,
1 litras vandens.

Kaip gaminti:

Supjaustykite svogūnus, sumaišykite su cukraus pudra, sudėkite į emaliuotą indą ir virkite ant silpnos liepsnos apie 3 val. Kai svogūnai suminkštės, palikite uogienę atvėsti. Kai atvės, sudėkite medų ir išmaišykite. Paskui sudėkite uogienę į sterilius stiklainius.

Patarimas, kaip pasigaminti sirupą. Ištirpinkite cukrų vandenyje reikiamu santykiu, užvirinkite, nugriebkite putas ir perkoškite per kelių sluoksnių marlę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)