Pirmieji sriubos paragavę LRT darbuotojai visą dieną galės jos įsigyti LRT valgykloje, o surinktos lėšos bus skirtos akcijai. Pagal žinomų žmonių išbandytą receptą sriubos bus verdamos visų „Maltiečių sriubos“ akcijos renginių metu, kurie vyks daugiau nei 20-yje Lietuvos miestų.

„Mūsų akcija ir jos metu vykdomi geri darbai labai pakeitė senų, vienišų ar tiesiog užmirštų žmonių gyvenimą. Jie nuoširdžiai globojami maltiečių savanorių, todėl nebesijaučia tokie vieniši ir gauna visą reikiamą pagalbą, – sako MOPT prezidentas Romas Abunevičius. – Kiekvienais metais įtraukiame vis daugiau žmonių, norinčių padėti – taip skatiname žmonių sąmoningumą, užuojautą ir norą padėti silpnesniesiems. Kaip sakoma, gerų darbų niekada nebūna per daug, o juos įgyvendinti galime tik visi kartu“.

Pasak MOPT generalinio sekretoriaus Eitvydo Bingelio, „Maltiečių sriuba“ – puikus pavyzdys kaip veikdami išvien galime nuveikti daugiau. Praėjusiais metais gerų žmonių dėka buvo išdalinta daugiau kaip 50 tūkst. porcijų sriubos skurstantiems ir vienišiems senoliams, o maltiečių nuvažiuoti atstumai siekia apie 40 tūkst. km, – tai prilygsta kelionei aplink Žemės rutulį.

„Visa tai nebūtų įvykę be žmonių aukų ir pagalbos. Tikiu, kad ateityje visuomenė dar aktyviau prisidės prie akcijos ir savo apsilankymais bei rūpesčiu galėsime nudžiuginti daugiau senelių“, – sako E. Bingelis.

Maltiečiai visoje Lietuvoje globoja daugiau nei 1200 senelių, 300-ams jų kasdien vežamas karštas maistas. Projektą „Maistas ant ratų“, kurio metu vežiojamas karštas maistas, MOPT vykdo jau 20 metų.

Labdaros akcijos „Maltiečių sriuba 2013“ naujiena – „Gerosios žvaigždės“ miesto titulas, kuris šiemet garbingai atiteko Klaipėdai, gruodį miesto svečius nustebinsiančiai renginių gausa, kuriuose dėmesys bus skiriamas maltiečių akcijai.

„Kaip ir kiekvienais metais, ruošdamiesi kalėdiniams renginiams, norėjome padaryti kažką labai gero. Ieškodami idėjų, prisiminėme, kaip žiemą Teatro aikštėje maltiečių bendruomenė visus vaišino sriuba, ir, turbūt, geros mintys susitiko kažkur danguje, todėl prasidėjo mūsų graži draugystė“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Klaipėdoje renginių maratonas prasidės Kalėdų eglės įžiebimu, vėliau visą mėnesį kiekvieną savaitgalį Teatro aikštėje veiks mugė, kurioje ką nors įsigydami miestiečiai ir miesto svečiai simboliškai prisidės prie „Maltos ordino" akcijos. Kitais metais ši „Gerumo žvaigždės“ estafetė bus perduota ir kitiems Lietuvos miestams.

Kaip ir kasmet, organizuojamas akcijos „Maltiečių sriuba“ koncertas. Šiais metais jis išsiskirs vedėjų gausa – vos per valandą jų išvysime 13, be to, tai bus įvairiausių kartų atstovai: nuo vyriausio TV laidų vedėjo Algimanto Čekuolio, Zitos Kelmickaitės, iki jaunosios kartos – Jurgitos Jurkutės, Marijaus Žiedo, Beatos Tiškevič, Andriaus Rožicko bei kitų.

Telemaratone pasirodys ir visas pulkas Lietuvos žvaigždžių: scenos grandas Stasys Povilaitis, Liudas Mikalauskas, Evelina Sašenko, Inga Valinskienė, grupės „Pop ladies“, „Šarkos“, Nerijaus Juškos baleto mokyklos auklėtiniai ir daugelis kitų. Šių metų koncerto dovana muzikos gurmanams – garsiausiose pasaulio scenose koncertuojantis portugalų tenoras Bruno Ribeiro.

Renginiu siekiama parodyti, kad nesvarbu, kokio amžiaus esame, turime suprasti, kokia sunki senatvė, kad senam žmogui reikia ne tik materialių dalykų, bet ir dėmesio, užuojautos bei meilės. Koncertas bus tiesiogiai transliuojamas gruodžio 4 d., 19 val. per LRT.

Visi, norintys palaikyti akciją „Maltiečių sriuba“, tai gali padaryti skambindami trumpaisiais numeriais: 1416 – auka 2 Lt, 1417 – auka 5 Lt, 1418 – auka 10 Lt. Daugiau informacijos apie akciją: www.maltieciusriuba.lt

Maltiečių sriuba

Sudėtis (1 litrui sriubos):

svogūnas
marinuotas agurkas
salieras
morka
vidutinio didumo bulvės (2 vnt.)
konservuoti pomidorai savo sultyse (400 g)
pomidorų padažas (2 šaukštai)
rūkyta šoninė ar koks kumpis (200 g)
dešrelės (2 vnt.),
vanduo (1 l)
1 šaukštas sviesto,
petražolė, lauro lapelis
druskos, pipirų,
3 griežinėliai citrinos,
kubelis sultinio (daržovių ar vištienos)

Paruošimas:

Svogūną supjaustyti ir kartu su pomidorų tyre troškinti svieste. Kumpį, pieniškas dešreles supjaustyti smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupti, išilgai perpjauti į keturias dalis, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais.

Visus produktus sudėti į sultinį ir 15 minučių pavirti. Sriubą išpilstyti į lėkštes, įdėti grietinės, citrinos griežinėlių, pabarstyti supjaustytais petražolių arba krapų lapeliais.

Nepamirškite sriubos pagardinti tokiais ingredientais kaip meilė, supratingumas, pagalba kitiems, nuoširdumas, atvirumas, šiluma bei dėmesys savo artimiesiems.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)