Pomidorų šaltsriubė

 (24)
Šiam gaiviam patiekalui, kuris primins vasarą, pagaminti reikės (2 porcijoms): dviejų pomidorų sulčių stiklinių, dviejų stiklinių kefyro arba rūgpienio, 1 agurko, 2 kietai virtų kiaušinių, ryšulėlio susmulkintų svogūnų laiškų bei krapų, kelių baziliko lapelių, žiupsnelio cukraus, druskos, pipirų.
Pomidorų <em>šaltsriubė</em>
© Shutterstock nuotr.

Plaktuvu išmaišykite pomidorų sultis ir kefyrą arba rūgpienį, suberkite druską, cukrų, pipirus. Suberkite smulkintus svogūnų laiškus, krapus, juostelėmis supjaustytą agurką. Sudėkite į keturias dalis padalintus kiaušinius, papuoškite baziliko lapeliais.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Trys būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti.

Kvapni naminė ruginė duona (12)

Prieš kelias savaites aprašiau raugo ruginei duonai gamybą (receptas čia), o dabar tęsiu pažadą parašyti kaip kepu ruginę duoną. Patikėkite, tikro skonio ieškojau labai ilgai, todėl ilgai neaprašiau rodosi paprastos duonos kepimo. Mūsų skoniui tinkamiausia duona su rūgštele, sėklomis ir traškia pluta.

Vaisių salotos su rabarbarais

Rabarbarai jau išskleidė lapų skėčius, kotai sustambėjo ir tiesiog prašosi būti suvalgomi. Kompotas išvirtas, trupininis pyragas iškeptas, termiškai apdorotų rabarbarų užteks, o žali kotų gabaliukai puikiai pavaduoja citriną vaisių salotose.