Pomidorų šaltsriubė

 (24)
Šiam gaiviam patiekalui, kuris primins vasarą, pagaminti reikės (2 porcijoms): dviejų pomidorų sulčių stiklinių, dviejų stiklinių kefyro arba rūgpienio, 1 agurko, 2 kietai virtų kiaušinių, ryšulėlio susmulkintų svogūnų laiškų bei krapų, kelių baziliko lapelių, žiupsnelio cukraus, druskos, pipirų.
© Shutterstock nuotr.

Plaktuvu išmaišykite pomidorų sultis ir kefyrą arba rūgpienį, suberkite druską, cukrų, pipirus. Suberkite smulkintus svogūnų laiškus, krapus, juostelėmis supjaustytą agurką. Sudėkite į keturias dalis padalintus kiaušinius, papuoškite baziliko lapeliais.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (44)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas (3)

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (7)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sparneliai su mėlynojo sūrio padažu (1)

Šie sparneliai puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek pasisėdėjimui su draugais ar net iškylai. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.