Pomidorų šaltsriubė

 (24)
Šiam gaiviam patiekalui, kuris primins vasarą, pagaminti reikės (2 porcijoms): dviejų pomidorų sulčių stiklinių, dviejų stiklinių kefyro arba rūgpienio, 1 agurko, 2 kietai virtų kiaušinių, ryšulėlio susmulkintų svogūnų laiškų bei krapų, kelių baziliko lapelių, žiupsnelio cukraus, druskos, pipirų.
Pomidorų <em>šaltsriubė</em>
© Shutterstock nuotr.

Plaktuvu išmaišykite pomidorų sultis ir kefyrą arba rūgpienį, suberkite druską, cukrų, pipirus. Suberkite smulkintus svogūnų laiškus, krapus, juostelėmis supjaustytą agurką. Sudėkite į keturias dalis padalintus kiaušinius, papuoškite baziliko lapeliais.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Gardžiausi Izraelio virtuvės šventiniai patiekalai (6)

Izraelio šventinius patiekalus projekte „BORJOMI šventiniai stalai, 2016. Izraelis“ pristačiusi Nida Degutienė džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo pamėgtos šalies tradicijas.

Konkursas „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“ (3)

Vėl silkė pataluose ir karpis drebučiuose? O gal šiemet šventėms pagaminsite ką nors naujo?

Kulinarija ir kelionės: dvi geriausiai derančios aistros (3)

Kulinarija ir kelionės. Štai pačios didžiausios mano viena kitą papildančios aistros. Pernai drąsiai mečiau sau iššūkį ir savo ištisų metų kelionių maršrutą susidėliojau pagal visiškai neįprastą trajektoriją: norėjau aplankyti tas šalis, kurių virtuvėse ypatingą vietą užima... žuvis.

Varškės tortas su zefyrais

Šis tortas lengvai pagaminamas, paprastas iki negalėjimo. Tik kitą kartą į kremą dėčiau citrinos sulčių.

Višta, kepta su cinamonu (1)

Vakare namai kvepėjo cinamonu. Jis ne tik sausainiams ir bandelėms tinkamas, bet ir vištienai. Netikite? Pabandykite pasigaminti. O gal netgi švenčių stalui tiks?