Jums reikės:

· 7 nedidelių pomidorų
· 2 šaukštelių maltų džiūvėsėlių
· 3 skiltelių česnako
· 5 šakelių petražolių
· 1 šaukštelio raudonėlio
· 2 šakelių rozmarino
· 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį

Tešlai reikės:

· 4 kiaušinių
· 2 stiklinių pieno
· 1 valgomojo šaukštelio sviesto
· 150 gramų brinzos
· 150 gramų kietojo sūrio
· 350 gramų miltų
· 2 valgomųjų šaukštų maltų džiūvėsėlių
· 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
· 1 vidutinio dydžio svogūno
· 2 valgomųjų šaukštų kedrinių pinijų
· 2 valgomųjų šaukštų pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų
· 5 šakelių petražolių
· 0,5 arbatinio šaukštelio raudonėlio
· Žiupsnelio malto muskato riešuto
· 1 arbatinio šaukštelio druskos
· 1 arbatinio šaukštelio cukraus
· Juodųjų pipirų – pagal skonį
· 2,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

1) Žalumynus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su trintu česnaku, džiūvėsėliais bei alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

2) Pomidorus horizontaliai perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Įdarykite pasigaminta džiūvėsėlių mase.

3) Pasigaminkite tešlą. Kiaušinius išplakite su pienu, druska, cukrumi ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus. Tada į kiaušinius sudėkite miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.

4) Į tešlą sudėkite pakepintus svogūno žiedus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kedrines pinijas, tarkuotą kietąjį sūrį, smulkintą brinzą, muskato riešutą, smulkintas petražoles, rozmarino lapelius, viską gerai išmaišykite.

5) Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus sudėkite įdarytas pomidorų puseles. Kepkite apie 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Šis pyragas gardus tiek karštas, tiek šaltas.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)