Dabar, kai prekystaliai net linksta nuo daržovių, salotų baro „Mano GURU“ gamybos vadovė Gabrielė siūlo pasigaminti sveikas ir sočias salotas, drąsiai atstosiančias pietus: „Juk dabar tiek salotų rūšių!” – priduria pašnekovė.
© Corbis/Scanpix
Keptos vištienos ir fetos sūrio salotos

Vienai porcijai reikės: po 50 g salotų lapų, ankštinių saldžiųjų žirnelių, pomidorų, mėlynųjų svogūnų, sezamo sėklų, fetos sūrio, keptos ant grotelių, keptuvėje arba garintos vištienos.

Gaiviam žolelių užpilui: po 30 g krapų ir petražolių, 10 g alyvuogių aliejaus, 15 g citrinos sulčių, arbatinio šaukštelio cukraus, pusės arbatinio šaukštelio druskos.

Vištieną iškepkime, supjaustykime kubeliais kaip ir fetos sūrį. Salotų lapus suplėšykime, pomidorus supjaustykime skiltelėmis, svogūnus – žiedais. Viską sudėkime į dubenį ar lėkštę ir užpilkime žolelių užpilu, pagamintu iš visų nurodytų produktų.

„Jei vienu metu ruošiate daugiau porcijų, vištieną patogiau kepti orkaitėje, bet svarbiausia atsižvelkite į tai, kaip sveikiau. O aliejų užpilui naudoju tik todėl, kad juo pagardintos salotų veikliosios medžiagos geriau įsisavinamos organizmo.“ – sako salotų baro gamybos vadovė Gabrielė.

Lašišų ir špinatų salotos

Vienai porcijai reikės: po 40 g kukurūzų burbuolių, virtų šparaginių pupelių, vynuoginių arba paprastų pomidorų, salotų lapų, svogūnų laiškų, špinatų, orkaitėje keptos lašišos, kurią, baigdami kepti, truputį apibarstykime jūros druska.

Visus nurodytus produktus susmulkinkime ir užpilkime tokiu pat, kaip ankstesniame recepte, žolelių užpilu.

„Nepamirškime, kad prie žuvies visuomet reikia įdėti bent griežinėlį citrinos“, – pataria pašnekovė. O gaivų žolelių užpilą, vartojant prie žuvies, pagardinkite žiupsneliu garstyčių grūdelių. Puoškime kuo širdis geidžia – šviežiais bazilikais, rozmarinais arba mairūnais.

Karštai rūkytų skumbrių salotos

Vienai porcijai reikės: po 40 g avokadų, šviežių agurkų, saldžiųjų paprikų, karštai rūkytos skumbrės, 50 g Pekino kopūsto.

Pekino kopūstą susmulkinkime šiaudeliais, visus likusius produktus – kubeliais, viską sumaišykime ir užpilkime žolelių užpilu.

Sveikuolių vaisinės salotos

Vienai porcijai reikės po 50 g daigintų kviečių, obuolių, kriaušių, apelsinų, bananų ir braškių.

Viską supjaustykime kubeliais, užpilkime nesaldintu natūraliu jogurtu, papuoškime daigintais kviečiais ir braške.

Šios salotos labai sveikos ir sočios.

Fetos sūrio ir pomidorų salotos su baziliko ir baltojo vyno acto užpilu

100 g pomidorų, 50 g fetos sūrio, salotų lapų, juodųjų alyvuogių, graikinių riešutų ir mėlynųjų svogūnų.

Pomidorus ir fetos sūrį supjaustykime kubeliais, mėlynuosius svogūnus – žiedais, salotų lapus suplėšykime. Visus nurodytus produktus sumaišykime ir užpilkime žolelių užpilu.

„Savo išvaizda šios salotos primena graikiškas, bet tik paragavę suprasite, kad jos visai kitokios“, – teigia pašnekovė. Jau tradiciniu tapusį gaivųjį žolelių užpilą paįvairinkime įdėdami 30 g trinto šviežio baziliko ir baltojo vyno actu. Pasak Gabrielės, bazilikas užpilą padaro kvapų ir labai gražios žalios spalvos.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Ar kada susimąstėte, kaip iš tiesų dirba „Palangos bobutės“ (48)

300 kvadratinių metrų dydžio butas vasarai Palangoje jau atgyvena, sako „Ober-Haus“ Vakarų...

Kaip iš tikrųjų atrodo gyvenimas Rusijos glūdumoje (45)

Švintant saulei Jevdokimovas, kaimas Rusijos glūdumoje, tingiai bunda iš miego ir nyra iš trobas...

Naktinis reidas Vilniuje: nepilnametis prie vairo ir nuo dėmesio į krūmus sprukęs doras jaunuolis (3)

Naktinis reidas Vilniuje prasidėjo iškart pričiuptais dviem vairuotojo pažymėjimų...

Po lietaus dalis sostinės gyventojų liko be elektros (38)

Į DELFI redakciją šeštadienio vakarą kreipėsi vilnietis, kurio teigimu, pusė sostinės...

Pridarytas klaidas išvardijęs D. Adomaitis pasiūlė priprasti prie tokio L. Lekavičiaus žibėjimo specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (100)

Lietuvos krepšininkai galėjo savo kailiu patirti, kokį potencialą turi ši „auksine karta“...

Nematomi žvalgybininkų karai, pinigai ir naujas ginklas – moterys (99)

Mečys Laurinkus – pirmasis Nepriklausomos Lietuvos žvalgybos vadas. Koks šio profesionalo...

Latvijos talentų nesulaikiusi Lietuvos rinktinė kapituliavo Rygoje (1139)

Kontrolinėse rungtynėse Rygoje Europos čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė pralaimėjo...

Kaip iš siaubo filmo: Baltimorės monstras pardavinėjo aukų kūnus užkandinėje (56)

Neseniai mirė žudikas maniakas Josephas Roy’us Metheny’is, dažnai vadinamas Baltimorės...

Profesinė liga baigėsi kankinimo prietaisą primenančiame vežimėlyje (89)

Lazdomis varomas invalido vežimėlis . Kai kam jis panašus į kankinimo prietaisą, bet vos...

Atrodo paprasta, bet efektyvu: kaip miestai gelbėjasi nuo nepakeliamos kaitros (5)

Didmiesčiai visame pasaulyje ieško būdų, kaip išgyventi vasarą ir išsaugoti gyvybes. Kovoje su...