Produktai:
400 g riebios varškės
150 g cukraus
100 ml grietinėlės
1 mango vaisius (prinokęs)
3 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilino esencijos
2 pakeliai sausainių (Selga)
4 valgomi šaukštai cukraus pudros
100 g sviesto
2 valgomi šaukštai brendžio
Papuošimui:
200 ml. plakamosios grietinėlės
1 valgomas šaukštas citrinos sulčių
200 g dumplainių
1. Sausainius sumalti su blenderiu, sumaišyti su 2 šaukštais cukraus pudros, brendžio ir ištirpinto sviesto. Gauta mase iškloti tortinės dugną ir šonus. Dėti kepti į orkaitę 10 min., 180 C temperatūroje.
2. Varškę kartu su mango minkštimu iki purios masės ištrinti su blenderiu, supilti 100 ml grietinėlės, suberti cukrų. Pastoviai maišant įmušti po vieną kiaušinį ir masę visą laiką plakti. Gautą varškės masę supilti į formą ant pravėsusių sausainių. Į gilią formą įpilame karšo vandens, kad būtu panašiai iki 1/3 tortinės aukščio, dedame į ją tortą ir kepame apie 80 min. 160 C temperatūroje. Kai tortas iškeps, jo iš karto neišimame iš orkaitės, tik praveriame dureles ir leidžiam pamažu atvėsti.
Dėkojame Alminai už receptą!
*************
Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!