Pavasario salotoms paruošti reikės:

ridikėlių
cukinijos
žalių žirnelių
mėgstamų salotų
mėgstamų daigintų sėklų: saulėgrąžų daigų, ridikėlių, garstyčių daigų
mažų gabalėlių mocarela sūrio
lazdyno riešutų
padažui: aliejaus ir citrinos

Pirmiausia keptuvėje pakepinkite per pusę perpjautus lazdyno riešutus (galima naudoti ir kitus mėgstamus riešutus arba jų visai atsisakyti). Tada lėkštėje dėliokite plėšytas salotas ar įvairius salotų lapelius, ridikėlius, užberkite žaliųjų žirnelių, juostelėmis supjaustykite cukiniją (ją prieš dedant į salotas apšlakstykite druskos, citrinos sulčių, trupučio medaus ir aliejaus mišiniu), sudėkite daigintas sėklas ir mocarela sūrį. Apšlakstykite salotas alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių padažu.

Skanaus!