Paprastas gaminimo procesas, kaip ir visada džiugina, juo labiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį. Dedu riebų pliusą ir dar tikrai gaminsiu ne kartą.

Šį skanėstą gaminau iš vakaro, tad visi, matyt, labai neramiai miegojo, nes rytą jau žadino mane: „Ei, labas rytas, kelkis, einam varškės tinginio ragauti!“.

Reikės:

500g pertrintos varškės;
360 g sausainių (naudojau „Selgos“ rieštų ir kondensuoto pieno skonio);
220 g kondensuoto pieno;
100 g džiovintų vaisių;
100 g riešutų;
200 g kambario temperatūros sviesto;
2 v. š. vanilinio cukraus;
šaukštelis migdolų kvapo esencijos (nebūtina);
2 v. š. citrinos sulčių.

Eiga

Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir atidedame į šalį. Į dubenį sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, migdolų kvapo esenciją, citrinos sultis, išsukame iki vientisos masės. Sudedame varškę ir gerai viską išmaišome.

Galiausiai suberiame džiovintus vaisius, riešutus ir sausainius, permaišome.

Skardą išklojame maistine plėvele ir sudedame varškės masę. Dedame į šaldytuvą bent 6 valandom, geriausia laikyti per naktį.

Skanaus!