Patiekalai su kalakutiena. Skaitytojų receptai I

 (18)
Salotos su kalakutiena
Salotos su kalakutiena
© Shutterstock nuotr.

Skaitytojų atsiųsti receptai konkursui "Patiekalai vasarai su kalakutiena".

Gėda Viktorijai, atsiuntusiai receptą su vogtomis nuotraukomis.
Smerkiame nesąžiningus konkurso dalyvius!

--------------------------------------------------------------------

Kalakutienos faršo vyniotinis

400 g kalakutienos faršo
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
200 g grybų (miško arba pievagrybių)
2 kiaušiniai
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas krakmolo
2 skiltelės česnako
2 arb. šaukšt. Santa Marios miško prieskonių mišinio
1 svogūnas
1 arb. šaukšt. Saldžios džiovintos paprikos

Svogūną supjaustyti ir pakepinti aliejuje su grybais (jei naudojate šviežius, pabarstyti druska). Faršą sumaišyti su majonezu, krakmolu, vienu kiaušiniu, prieskoniais (Forest). Sudėti apkepintus grybus ir viską gerai išmaišyti. Tešlą šiek tiek iškočioti, dėti ant miltais pabarstytos maistinės plėvelės.

Ant viršaus tolygiai paskirstyti faršą (kraštus palikti tuščius) ir apibarstyti saldžiąja paprika. Vyniotinį suvynioti į plėvelę ir atsargiai perkelti į skardą, plėvelę nuimti. Aptepti išplaktu kiaušiniu, subadyti šakute ir apibarstyti sezamu, kmynais arba kanapių sėklomis. Kepti įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje 30 min.

Kalakuto kepenėlių paštetas su alyvuogėmis

500 g kepenėlių;
50 g šalto rūkymo šoninės;
1 vidutinio dydžio svogūnas;
šaukštelis čiobrelių;
šaukštelis česnako granulių (jos labiau tinka nei česnakas);
50 g juodųjų alyvuogių;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
50 g sviesto;
druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį.

Kepenėles pamirkyti vandenyje ir tik tada virti apie 20-30 min. kartu su rūkyta šonine. Į vandenį įdėti kvepiančių pipirų ir lauro lapų. Išvirusias kepenėles sumalti kartu su šonine.

Keptuvėje svieste apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną, pabaigoje suberti čiobrelius ir česnaką. Viską sukrėsti į maltas kepenėles, įpilti pusę stiklinės sultinio, kuriame virė kepenėlės, ir labai gerai išplakti (aš maišiau su elektriniu virtuviniu kombainu).

Įdėti pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodų pipirų. Plaktuvu susmulkinti alyvuoges, jas išsukti su alyvuogių aliejumi, sukrėsti į paštetą ir viską dar kartą gerai išsukti. Alyvuogės suteikia kepenėlėms labai gerą prieskonį.

Kalakutienos krūtinėlės – kalmarų maltinukai troškinti pomidorų padaže ir baltame vyne

Ingredientai

500g Kalakutienos krūtinėlės
200g kalmarų filė
1 svogūnas
4-5 skiltelės česnako
2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
5 pomidorai (galima ir konservuotus naudoti savose sultyse)
200 ml balto sauso vyno
10 žalių alyvuogių
Truputis miltų maltinukams apvolioti
Druskos, juodų maltų pipirų pagal skonį.

Gaminame

Kalakutienos krūtinėlę ir kalmarus sumalame. Į gautą masę dedame kubeliais supjaustytus česnakus (2 skilteles), svogūnus ir kaparėlius, druską, pipirus. Suformuojame maltinukus ir juos paniruojame miltuose. Paruoštus maltinukus apkepame gilioje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, česnaku ir prieskoniais. Kai maltinukai apkepa, pilame baltą vyną ir nuluptus smulkiai supjaustytus pomidorus, maltinukus troškiname ant silpnos ugnies apie 20 min. Patiekiame su bulvių koše.

Kalakutienos Liulia kebabas

1 kg kalakutienos blauzdelių mėsos
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
1 valg.šaukštas krakmolo
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
Druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį

Mėsą sumalti, sudėti sutarkuotą svogūną ir išspaustą česnaką, druskos ir pipirų. Gauta faršą gerai išmušti, kad neliktų oro tarpų. Pabaigoje sudėti smulkiai sukapotus krapus ir petražoles. Tarp rankų sumušti delno didžio faršą ir į vidurį įdėti pagaliuką.

Gerai viską suspausti, suformuojant pailgą dešrelę. Šiek tiek apšlakstyti liulia kebabus alyvuogių aliejumi. Dėti ant grotelių ir kepti grilyje apie 15 min. 200 C temperatūroje. Patiekti su daržovėmis ar/ir ryžiais.

Tortilija su kalakutiena ir pomidorais

500 g kalakutienos faršo;
6 tortilijos lakštai;
3 pomidorai;
3 česnako skiltelės;
1 svogūnas;
50 g tarkuoto \"Džiugo\" sūrio
2-3 šaukštai majonezo;
pundelis petražolių;
pundelis krapų;
pundelis laiškinio česnako;
šakelė šviežio baziliko;
pagal skonį druskos, juodų maltų pipirų ir čili pipirų.

Kalakutienos faršą pakepti su česnaku ir susmulkintais svogūnais. Kai faršas bus iškepęs, sudėti kubeliais supjaustytus pomidorus ir susmulkintas prieskonines žoleles. Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti tik kelias minutes, kad pomidorai per daug nesuminkštėtų.

Paruoštą faršą sudėti ant tortilijos lakštų, uždėti šaukštelį majonezo, pabarstyti sūriu ir užlenkti. Kiekvieną tortiliją suvynioti į foliją ir kepti grilio režime 15 min. 200C temperatūroje.

Skanaus!

Almina

----------------------------------------------------------------------

Kepti kalakutienos gabaliukai

Kalakutienos filė supjaustome gabaliukais, pabarstome prieskoniais ir paliekame marinuotis. Du šaukštus miltų, vieną krakmolo sumaišome ir įberiame paukštienos prieskonių.
Kalakutienos gabaliukus apvoliojame miltų mišinyje ir kepame įkaitintame aliejuje.
Patiekiama su daržovėmis ir bulvių koše ar ryžiais. Greita ir skanu.

Dalia

-----------------------------------------------------------------------

Noriu pasidalinti mano šeimos ir mano draugų mėgstamu receptu iš šviežios kalakutienos krūtinėlės.

Jums reikės: (keturių asmenų šeimai)

1 kg šviežios kalakuto krūtinėlės,
1 kiaušinio,
3 šaukštų krakmolo,
3 šaukštų majonezo,
dviejų sklitelių česnako,
druskos,
paukštienos prieskonių,
jei patinka, galite įberti sezamo,
linų sėmenų sėklų (suteikia pikantišką skonį).

Kalakuto krūtinėlę supjaustome maždaug 1-2 cm dydžio gabaliukais (darbo reikia įdėti, bet rezultatas pranoks lūkesčius), įmušti kiaušinį, įberti druskos, prieskonius,smulkiai supjaustytą česnaką, sėklas, sudėti krakmolą ir majonezą. Viską labai gerai išmaišyti.

Masė turi būti tiršta, kad ją galima būtų kabinti šaukštu ir mėsos gabaliukai būtų sulipę. Jei masė atrodo skysta, įdėti dar krakmolo, jei per sausa - įdėti majonezo. Rekomenduoju mėsytę palaikyti šaldytuve kokias tris valandas (o dar geriau - per naktį), kad mėsa pasimarinuotų ir įsigertų prieskoniai.

Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus, su šaukštų kabinti masę ir dėti į keptuvę, kaip blynus. Apkepti mėsytę iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Patiekti su bulvėmis ir mėgstamomis daržovėmis. Patikėkite, šį patiekalą pamėgs ir maži ir seni.

Skanaus!
Giedrė

-----------------------------------------------------------------------

Kiniškas kalakutienos troškinys

400-500 g kalakutienos file,
1 didelė paprika,
1-2 svogūno galvutės,
100-200 g pievagrybių,
Rudojo ispaniško acto,
1 šaukšto medaus,
2 skiltelės česnako skiltelės
alyvuogių aliejus

Supjaustytą juostelėmis kalakuto file pakepinti aliejuje, sudėti juotelėmis supjaustytas daržoves. Pakepinti. Tada dėti medų ir actą pagal skonį.

Patiekti su ryžiais.

Skanaus
Ingrida

-----------------------------------------------------------------------

Kalakutiena su vaisiais

Reikės:

~500-700 g kalakutienos krūtinėlės;
vieno poro;
konservuotų mangų skardinė (250 g;
5 valgomieji šaukštai sojos padažo;
2 valgomieji šaukštai medaus;
7 valgomieji šaukštai sirupo nuo konservuotų mangų;
šiek tiek acto( geriau balzamiko ar pan.);
druskos, pipirų, malto imbiero, šaukšto miltų, 50 ml vandens.

Eiga:

Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis. Pasidarome marinatą kalakutienai: sumaišome 2 šaukštus medaus, su 5 šaukštais sojos padažo ir 7 šaukštais mangų sirupo. Sudedame į marinatą kalakutieną ir paliekame 30 min pasimarinuoti. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, ir sudedame nusausintą kalakutieną ir kepame ją kol gražiai apskrunda.

Tuomet sumažiname ugnį ir sudedame pjaustytus porus ir leidžiame pasitroškinti. Į likusį marinatą įpilame 50 ml vandens, šlakelį acto ir supilame į keptuvę, įdedame šaukštą miltų, ir stambiai pjaustytus mangus, viską pasūdome, šiek tiek įberiam pipirų ir apie 2 arbatinius šaukštelius malto imbiero, viską išmaišome ir leidžiame pasitroškinti 15 min.

Tiekiame su ryžiais.

Skanus ir primenantis Rytus patiekalas :)

Diana

-----------------------------------------------------------------------

Kalakutienos keksiukai su glazūra

500 g maltos kalakutienos
100 g morkų, kiaušinis + trynys,
50 g šaltai rūkytos šoninės
Svogūnas, 50 ml majonezo,
džiūvėsėlių, kalakutienos prieskonių,
kelios skiltelės česnako, druska, pipirai

Morkas sutarkuoti, kad gautųsi tarkių masė kaip cepelinams. Sumaišyti su malta mėsa, kiaušiniu, džiūvėsėliais, majonezu, druska ir pipirais, įspausti česnako. Šoninę smulkiai supjaustyti ir pakepti keptuvėje su svogūnu. Įmaišyti į visą keksiukų masę. Gerai perminkyti ir dėti į formeles, pateptas aliejumi.

Pasiruošti glazūrą:

šaukštas sojos, 3 šaukštai aliejaus
šaukštas grūdėtų garstyčių,
šaukštas pomidorų padažo,
šaukštas medaus.

Aptepame keksiukus ir kepame 180C temperatūroje 30 minučių

Ramunė

-----------------------------------------------------------------------

Šis receptas mūsų šeimoje populiarus sekmadienio pietų patiekalas.

Imama kalakuto šlaunis (koja, ar petukai). Paruošiamas marinatas iš juodo balzamiko acto, vandens, šiek tiek cukraus, česnako, baziliko, mairūno ir petražolių, šiek tiek druskos ir alyvų aliejaus (jei proporcijomis, tai maždaug 1 dalis balzamiko acto, 1 dalis vandens, ½ dalies alyvų aliejaus, nuo pusės iki viso arbatinio šaukštelio cukraus (visada ragauju, turi vos vos jaustis) 3-4 dantukai česnako, žolių nepagailiu). Marinatas būna skystas, viso apie 3/4 stiklinės 1 gerai (virš kilogramo) šlauniai.

Ištrinama ir užmerkiama mažiausiai nakčiai (geriausia parai) inde, odele į apačią pradžiai, kas kelias valandas (ar kai prisimenama) apvečiama. Kad geriau įsigertų prieskoniai, aš pabadau visą šlaunį su šakute.

Ant skardos apačios dedu kelias rūgščių obuolių puseles, stambiai pjaustytus svogūnus ir šiaudeliais pjaustytas morkas, aplink apdedu alyvų aliejuje ir prieskoniuose apvoliotas bulves, uždengiu su folija ir kepu apie 1,5 val.

Antras variantas sekmadieninių pietų

Iš vakaro užmerkiu sūdytam vandeny šlaunis (vanduo turi būti sūrus, kaip jūros), o brendžio ir vandens (50/50) mišiny džiovintas slyvas.

Kitą dieną padarau prieskonių mišinį – provanso prieskonius (paruoštas mišinys iš parduotuvės) sumaišau su smulkintu česnaku ir šviežiu mairūnu, baziliku (nes tiek ant palangės auga) bei alyvų aliejumi.

Ištrinu šlaunis, pridarau su peiliu skylučių/įpjovų gilyn ir sukišu „girtas“ slyvas. Į skardą įpilu pusę likusio brendžio-vandens mišinio, sudedu šlaunis, uždengiu su folija ir kepu apie 1-1,3 valandos 200 laipsnių karščio orkaitėje (įduriu giliai su šakute, jei bėga skaidrios sultys, be kraujo, atidengiu). Atidengus užpilu ant viršaus po kelis šaukštus brendžio/vandens mišinio, kas 10 minučių, ir dar apie pusvalandį kepu atviras, kad apskrustų.

Garnyrui dažniausiai ant grilio (žiemą orkaitėje, išvoliotos kmynuose ir alyvų aliejuj) keptos daržovės.

Erika

---------------------------------------------------------------------

Patiekalui reikės:

kalakutienos file,
keleto morkų,
saldžiosios paprikos,
šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių,
druskos, pipirų,
cinamono, kt. mėgstamų prieskonių,
2 šaukštų medaus,
2 šaukštų majonezo.

Kalakutieną supjaustome kubeliais, apibarstome prieskoniais ir leidžiame truputį pasimarinuoti. Kubeliais supjaustome morkas, paprikas. Keptuvėje apkepiname kalakutienos gabalėlius, dedame morkas, paprikas ir žirnelius, porą minučių gerai maišydami pakepiname, galiausiai dedame medų ir majonezą, permaišome ir pakaitiname dar keletą minučių. Skanauti siūlau su ryžiais.

Justė

---------------------------------------------------------------------

Salotos su kalakutiena ir persikais

Persikų sirupe ir bazilikų aliejuje troškinta kalakutiena su pipirais, kiniška salota, žalioji cukinija, agurkas, raudonasis svogūnas, pomidoras, avokadas, bazilikas, konservuoti persikai ir migdolai.

Skanaus!
Gintarė

----------------------------------------------------------------------

Įdarytos kalakutienos kepsneliai

Reikės:

kalakutienos krutinėlės,
džiovintų grybų(tinka ir pievagrybiai),
svogūno,
fermentinio sūrio,
majonezo,
šiek tiek miltų ir prieskonių.

Iš krūtinėlės išsipjaunam norimo dydžio kepsnelius (vienam patiekalui reiks dviejų vienodo dydžio gabaliukų (orientuotis į vištienos krūtinėlės dydį), juos išmušame, pabarstome prieskoniais, ištepame majonezu ir paliekame, kol paruošime įdarą.

Įdaras: grybus jei reik apverdame ir apkepame kartu su svogūnais, įdedame druskos, atvėsiname ir sudedame tarkuotą sūrį. Kepsniuko gabaliuką dedame ant miltų, ant kepsniuko dedame įdarą, ir ant viršaus uždedame kitą paruoštą kepsniuką, apibarstome miltais. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus, gražiai perkeliame jau suformuotą kepsnį į keptuvę ir kepame uždengtoje keptuvėje kol paskrus, atsargiai apverčiame ir toliau kepame. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis ir/ar mėgstamu garnyru.

SKANAUS!
Jurgita

------------------------------------------------------------------

Paprasčiausias receptas šašlykams, bet skanus, jau ne vienas tai patvirtino:)

Kalakutienos filė supjaustome gabaliukais, svogūno galvutes pjaustome griežinėliais, išspaudžiame keletą česnako galvučių, pipiriukų, druskytės, Hellmanns majonezo(nes tik jį visuomet naudoju), garstyčių nepabijoti įdėti, nepagadins skonio, ir per 5-6 val. galime jau lepintis šašlykais, skanu ir greita... skanaus visiems...

Edita

-----------------------------------------------------------------

Marinuota kalakuto krūtinėlė

Reikės:

kalakuto krūtinėlės,
šaukšto medaus,
šaukšto garstyčių,
šaukšto aliejaus,
pusės citrinos sulčių,
2 skiltelių česnako.
galima įberti kalakutienos prieskonių.

Česnaką susmulkiname peiliu, kad "nepabėgtų" sultys spaudžiant, viską sumaišome ir gerai išsukame. Kalakuto krūtinėlę pjaustome norimo dydžio kepsniais, dedame indan ir apipilame marinatu. Laikome parą, galima ir ilgiau. Jei bandysit didelį gabalą, laikyti teks ilgiau. Reikėtų bent porą kartų apversti mėsą inde. Kepti galima orkaitėje, keptuvėje, kepsninėje.

Ramunė

---------------------------------------------------------------------

Įdarytas baklažanas

Produktai:

Baklažanas 1 vnt.
Sutarkuotas fermentinis sūris, sauja
Druska,pipirai pagal skonį
Česnakai
Maltos kalakutienos faršas,250 gr.
Svogūnas nedidelis,1 vnt.
Morka 1 vnt.
Mažų pomidorų

Baklažaną perpjauname i pusiau ir išskobiame viduriuką palikdami šiek tiek minkštimo prie sienelių.

Sieneles apibarstome druska ir paliekame 20 min.
Baklažano vidų supjaustome kubeliais.

Svogūną ir česnaką supjaustome kubeliais ir apkepiname.
Sudedame baklažano minkštimą ir tarkuotą morką.
Viską kepame maždaug 5 min.

Kalakutienos faršą paskaniname druska,pipirais ir apkepiname atskirai keptuvėje.

Į faršą sudedame keptas daržovės ir išmaišome.
Šį įdarą sudedame į išskobtas baklažano puseles,dedame į aliejumi išteptą kepimo indą, apibarstome sūriu,dedame pomidorus ir
kepame orkaitėje apie 15 minučių.

Čenachai su kalakutiena

Jums reiks:

kalakutienos kumpio
morka,svogūnas,česnakai
šviežių bulvių
lauro lapų
druskos,pipirų pagal skonį

Kalakutienos kumpį supjaustome, pamarinuojame su druska, pipirais, česnakai.

Morką nuvalome,supjaustome griežiniais.
Svogūną smulkiai supjaustome.
Bulvės nuvalome ir išplauname.

Imame indėlius čenachams,dedame lauro lapus,sudedame sluoksniais mėsą,morkas,svogūną ir bulvės.Įpilame vandens kad apsemtų daržoves,dedame pagal skonį druskos,pipirų ir statome 220 laipsnių temperatūros orkaitę.

Kepame apie 45-60 minučių.
Pateikiame su grietine ir pomidorų padažu.

Kalakutienos suktinukas

Dviem porcijoms reiks:

kalakuto krūtinėlės gabaliukas,maždaug 300 gramų
prieskoniai paukštienos,druska,pipirai pagal skonį

Mėsą supjaustome gabaliukais kaip karbonadui,pamušame ir pamarinuojame su prieskoniais.

omletui:

1 kiaušinis,
pusės galvutės svogūno
maždaug 5 pievagrybių
trupučio pieno
sviesto kepimui
druska, pipirai pagal skonį

Svogūną susmulkiname.
Pievagrybius nuvalome ir supjaustome.
Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname svogūnus su pievagrybiais.
Kiaušinį išplakame pienu,paskaniname druska,pipirais ir užpilame ant grybų.
Apkepame iš abiejų pusių.

Paniravimui: kiaušinis, džiūvėsiai ir miltai.

Į išmuštą kalakutienos gabaliuką sudedame gabaliuką omleto ir užsukame kaip vyniotinį, suspaudžiame iš šonų,galima pasinaudoti dantų krapštukais.

Suktinuką mirkome į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame miltuose, vėl kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose.

Tą patį veiksmą pakartojame du kartus.
Dedame suktinukus į gerai įkaitintą aliejų ir kepame apie 10 min. ant mažos ugnies kol gražiai apskrus.

Pateikiame su virtais ryžiais ir agurkų salotomis.
Agurkų salotos: agurkus gerai išplauname, supjaustome.
Paruošiame padažą: citrinos sultys ir puses citrinos,1 valg. šaukštas garstyčių, 2 arbatiniai šaukšt. cukraus ir 1/2 arbat. druskos. Išmaišome ir užpilame ant agurkų.

Palaikome. Susmulkiname petražolės ir svogūno galvutę, dedame į agurkus it užpilame alyvuogių aliejaus.

Helena

------------------------------------------------------------------

www.DELFI.lt
 
18
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Sveikas, sotus ir labai skanus desertas – varškės apkepas (9)

2014 rugpjūčio mėn. 29 d. 00:01
Sporto ir laisvalaikio klubo šeimai asmeninė trenerė – kineziterapeutė Toma Kreivėnaitė jau yra minėjusi, jog prie viryklės nemėgsta praleisti daug laiko, tad pateikia labai greitą ir skanų varškės apkepo receptą.

Tiramisu su obuoliais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 30 d. 00:00
Siūlome tradicinį obuolių pyragą pakeisti originalesniu burnoje tirpstančiu tiramisu desertu:

VMG siekia atkreipti dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą (9)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:22
Socialinė akcija „VMG tikras“
Organizatorių nuotr.
Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas VMG Vilniaus savivaldybės prieeigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.

Greitas užkandis: grybais įdaryti kiaušiniai (8)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:09
Greita, skanu ir lengva: