Taip, mes kalbame apie makaronus, kurių asortimentas prekybos centrų lentynose dabar tikrai platus – kiaušininiai, su špinatais, speltos miltų, ryžių, kukurūzų ar tiesiog paprasčiausi kvietinių miltų makaronai. Iš tokios gausybės, sau patinkantį skonį atras kiekvienas, sakoma pranešime spaudai.

Vis tik jei pritrūkote idėjų, kaip juos pagardinti, ar tiesiog norite pasigaminti ką nors naujo, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti makaronus su daržovėmis, riešutais ir pesto padažu pagardintus spagečius bei makaronus su krevetėmis.

Makaronai su gausiu būriu daržovių

Daug daržovių ir pomidorų tyrė – paprastas, tačiau tikrai nenuviliantis makaronų padažo receptas. Kaip pasakoja maisto ekspertė, šis patiekalas puikiai tiks ypač išalkusiems, nes jam sugaišite viso labo pusvalandį.

„Smulkiai supjaustykite svogūną, 3 salierų kotus ir 2 morkas. Suberkite daržoves į didelę keptuvę, užpilkite šlakelį vandens ir virkite daržoves, kol jos suminkštės. Į keptuvę supilkite 800 g konservuotų pjaustytų pomidorų ir 2 arbatinius šaukštelius balzaminio acto, įberkite žiupsnelį druskos bei paprikos miltelių. Viską gerai išmaišykite ir suberkite po 200 g smulkiai pjaustytų daržovių – cukinijų, paprikos bei pievagrybių.

Leiskite daržovių padažui virti apie 10 minučių, per tą laiką išsivirkite savo mėgstamų makaronų. Išvirusius makaronus suverskite į keptuvę ir išmaišykite su pasiruoštu padažu. Jei esate sūrio gerbėjas, siūlyčiau ant viršaus užbarstyti jūsų mėgstamojo kietojo sūrio“, – sako maisto ekspertė.

Riešutais pagardinti spagečiai su pesto

Riešutai vis dažniau pasirodo ir kitame amplua, nei tik kaip saldžių patiekalų palydovai ar greitas užkandis. Riešutais gardinamos salotos, padažai ir net sriubos, o šįkart maisto ekspertė siūlo riešutais praturtinti ir makaronus.

„Nedideliame inde išplakite 2 kiaušinius, įpilkite 2 arbatinius šaukštelius pieno, 4 arbatinius šaukštelius žaliojo pesto padažo ir 50 g tarkuoto kietojo sūrio. Susmulkinkite 400 g artišokų ir suberkite juos į pasiruoštą padažą. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepkite kedro riešutus, nepamirškite, kad riešutus reikia nuolat maišyti, nes jie gana greitai sudega. Išvirkite savo mėgstamų spagečių ir sumaišykite juos su dar karštu padažu. Prieš patiekiant – užbarstykite keptų kedro riešutų“, – sako kulinarė.

Subalansuota vaikams: švelnaus skonio makaronai su krevetėmis

Makaronai, turbūt vieni iš mėgstamiausių vaikų patiekalų. Galbūt dėl to, kad jie gali būti įvairių dydžių, formų bei skonių. Maisto ekspertė neabejoja, kad jogurtu pagardinti makaronai su daržovėmis ypač patiks jūsų vaikui.

„Pirmiausia pasiruoškite įvairias daržoves – pievagrybius nulupkite ir pasmulkinkite į keturias dalis, išilgai perpjaukite cukiniją ir supjaustykite ją storesnėmis riekelėmis. Šiaudeliais supjaustykite papriką, o mažuosius pomidorus perpjaukite tik pusiau.

Į skardą suberkite visas pjaustytas daržoves bei 300 g smulkiųjų jau išvirtų krevečių. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Daržoves bei krevetes kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių“, – sako maisto ekspertė.

Maisto ekspertė priduria, kad jei jūsų vaikas nemėgsta, o galbūt negali valgyti krevečių, galite jas drąsiai keisti į vištienos filė.

„Kol daržovės kepa, išsivirkite savo mėgstamų makaronų. Siūlau rinktis makaronus su špinatais. Į keptuvę įpilkite 250 ml natūralaus jogurto ir 60 g tarkuoto kietojo sūrio, įberkite truputį muskato prieskonio bei druskos. Kai sūris jau išsilydys, padažą nukelkite nuo ugnies, kad neprisviltų.

Išvirusius makaronus nukoškite ir vėl suberkite į puodą, ant viršaus suberkite iškepusias daržoves bei jogurtinį padažą – viską gerai išmaišykite. Sukrėskite makaronus su padažu į skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje dar apie 15 minučių“, – pasakoja A. Rasmussen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)