Reikės:

3 vnt. raudonos saldžiosios paprikos,
3 vnt. vidutinio dydžio baklažanų,
aliejaus kepimui,
česnako 2-3 skiltelių,
petražolių lapelių,
druskos ir pipirų – pagal skonį.

Papriką nuplaukite, ištepkite aliejumi ir dėkite ant grotelių į įkaitintą iki 250С orkaitę. Kepkite maždaug 30 min apversdami ant kitos pusės, tačiau žiūrėkite, kad odelė neapsviltų, o apkeptų tolygiai. Iškepusią papriką išimkite iš orkaitės ir įdėkite į polietileno maišelį, leiskite jam atvėsti. Kai atšals, atsargiai nulupkite odelę. Perpjaukite papriką išilgai pusiau ir išimkite sėklas.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis, kad iš vieno baklažano išeitų 5 riekelės. Pabarstykite kiekvieną juostelę druska, sudėkite į dubenį, uždenkite lėkšte ir palikite pusvalandžiui.

Kai pastovės, nupilkite susidariusias sultis ir riekeles nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Kiekvieną baklažano juostelę patepkite aliejumi iš abiejų pusių ir apkepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Česnako skilteles suspauskite presu, petražoles susmulkinkite.

Ant maistinės polietileno plėvelės išilgai vieną šalia kitos užleidžiant kraštelius padėkite 4 atšalusias baklažanų riekeles, kad gautumėte stačiakampį. Baklažanus ištepkite puse spausto česnako. Ant baklažanų išdėliokite paprikos riekeles, pabarstykite jas druska, maltais pipirais, petražolėmis ir spaustu česnaku.

Atsargiai keldami polietileno kraštą, daržoves vyniokite į suktinuką. Stenkitės vynioti kuo tampriau, kad baklažanai su paprikomis persisunktų vieni kitų sultimis. Daržovių vyniotinį suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai. Paskui atsargiai supjaustykite riekelėmis ir patiekite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją