Šiam patiekalui pagaminti reiks nemažai laiko, tačiau rezultatas to vertas. Pikantiška ir nekasdieniška.
Farširuoti pipirai
Reikės:

½ stiklinės smulkiai pjaustyto žalio saliero;
2 stiklinės šviežių pjaustytų grybų;
½ stiklinės tarkuotų morkų;
¼ stiklinės smulkintų svogūnų;
¼ stiklinės smulkintų šviežių petražolių;
400 g smulkiai pjaustytų troškintų pomidorų;
450 g vištienos sultinio;
¾ stiklinės nevirtų ilgagrūdžių ryžių;
1 šaukštelis džiovinto baziliko;
1 šaukštelis druskos;
1 šaukštelis citrininių pipirų;
2 šaukštai Vorčesterio padažo;
2 šaukšteliai trinto česnako;
šviežiai maltų pipirų (pagal skonį) ;
keletas lašų Tobasco padažo (nebūtinai) ;
3 geltonosios ir 3 raudonosios paprikos, nuplautos, išvalytos, išilgai perpjautos per pusę;
2 stiklinės apvirtų, išlukštentų krevečių be uodegėlių;
¾ stiklinės parmezano sūrio;
alyvų aliejaus kepimui;
1 ½ stiklinės liesos grietinės arba jogurto.

Gaminimo būdas:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pusiau apkepkite salierą, morkas ir svogūnus. Sudėkite grybus ir kaitinkite, kol suminkštės. Jei reikia, įpilkite dar aliejaus. Kai grybai iškeps, dėkite pomidorus, česnaką, Vorčesterio padažą, baziliką, druską, pipirus, Tobasco padažą ir ryžius, supilkite vištienos sultinį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir uždenkite. Kaitinkite apie 20 minučių, kol suminkštės ryžiai ir nebeliks sultinio. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite krevetes.

2. Tuo tarpu užkaiskite puodą su vandeniu. Sudėkite paprikas ir virkite apie 7 minutes. Išimkite iš vandens ir nusausinkite. Sudėkite puseles į kepimo skardą, įdarykite ryžių/krevečių mase, apibarstykite parmezano sūriu. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, arba kol išsilydys sūris.

3. Kol paprikos kepa, iš grietinės arba jogurto ir likusio česnako padarykite padažą.

Išeina 6 porcijos.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Pavalgęs A. Užkalnis sako, kad Nidą metas branginti, kol visai užbrangs (34)

Žinau, žinau, šiandien ne toks sekmadienis, kad galima būtų ramiai apie Nidą rašyti: nebėr tų...

Trečdalis menopauzės sulaukusių moterų turi šią „dovaną“: ginekologas paaiškino, kada reikia sunerimti (15)

Daugelis moterų net neįtaria, jog jų gimdoje vystosi miom a. O dažniausiai jas atlikti padeda...

Kaip iš tikrųjų atrodo gyvenimas Rusijos glūdumoje (155)

Švintant saulei Jevdokimovas, kaimas Rusijos glūdumoje, tingiai bunda iš miego ir nyra iš trobas...

Greitai uždirbti iš savo buto gali ne visi: ko labiausiai reikia?

Lietuvoje, ypatingai didmiesčiuose ir kurortuose, populiarėja trumpalaikės nuomos verslas. Jį...

Sąmokslo teorijų karalienė: kas slypi už kalbų apie slapta pasaulį valdančius žmones (365)

Mito apie iliuminatus atsiradimo istorija atskleidžia, kaip šiandien gimsta melagingos žinios, o...

Skaitmeninės legendos: A. Sabonis ir Š. Marčiulionis žais tarp visų laikų NBA geriausiųjų? (2)

Vasarai artėjant prie pabaigos NBA vaizdo žaidimų kūrėjai atskleidžia vis daugiau paslapčių...

„Velomaratono“ dalyviai slysčiojo lietaus išpraustame Vilniuje, bet gerino pernykščius rezultatus (15)

Sekmadienį aštuntą kartą startavo masiškiausias šalyje dviračių sporto renginys...

Sugriuvus automobilių stovėjimo aikštelei, mašinos pakibo ore (16)

Nottinghamo centre, įgriuvus daugiaaukštei automobilių aikštelei, dalis joje stovėjusių mašinų...

Ar kada susimąstėte, kaip iš tiesų dirba „Palangos bobutės“ (145)

300 kvadratinių metrų dydžio butas vasarai Palangoje jau atgyvena, sako „Ober-Haus“ Vakarų...

Naktinis reidas Vilniuje: nepilnametis prie vairo ir nuo dėmesio į krūmus sprukęs doras jaunuolis (43)

Naktinis reidas Vilniuje prasidėjo iškart pričiuptais dviem vairuotojo pažymėjimų...