Orkaitėje užkepti karbonadai su daržovėmis

 (14)
Pastaruoju metu karbonadus mūsų šeima ruošia šiuo būdu, o ir prie keptuvės stovėti nereikia, pašauni į orkaitę ir lauki.
Orkaitėje užkepti karbonadai
Orkaitėje užkepti karbonadai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kaip matote, porcijos jau tokios užtikrinto dydžio, garantuoja sotumo jausmą. Dažnai ant viršaus dar užpjaustau obuolio, bet šį kartą patingėjau

Reikės:

kiaulienos nugarinės;
morkų;
svogūno;
fermentinio sūrio;
pomidorų padažo;
majonezo;
prieskonių.

Eiga

Supjaustome kiaulienos nugarinę, plonai išmušame. Įtriname prieskoniais ir kelioms valandoms paliekame šaldytuve, kol prieskoniai įsigers.

Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas ir sudedame į keptuvę, troškiname iki kol daržovės suminkštės, žinoma, nepamirškime įdėti ir prieskonių.

Galiausiai baigiantis kepimui dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome. Kiekvieną karbonado blyną ištepame majonezu, ant viršaus dedame morkas, nepagailime! Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.

Kepimo laikui baigiantis užbarstome tarkuotu sūriu ir dar kelioms minutėms dedam į orkaitę.

Orkaitėje užkepti karbonadai
Orkaitėje užkepti karbonadai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.
„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Astrologės Lolitos prognozė liepos 27 d.: ugninga diena

Ugninga diena. Šiandien seksis darbai, kuriuos galite atlikti iš karto arba per labai trumpą laiką.

Skandinaviškas sūdytų agurkėlių receptas (33)

Daržovių derlius pildo mūsų stalus ir išplečia meniu. Vasara – puikus metas eksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius.

Patiekalai iš mėlynių: pyragas ir lauktuvės žiemai (1)

Nuo vasaros karščių, jei tokius dar jaučiate, vėsą ir atgaivą rasite miške. Ten – žalumų platybės, samanų kilimai ir mėlynių gausa.