Orkaitėje užkepti karbonadai su daržovėmis

 (14)
Pastaruoju metu karbonadus mūsų šeima ruošia šiuo būdu, o ir prie keptuvės stovėti nereikia, pašauni į orkaitę ir lauki.
Orkaitėje užkepti karbonadai
Orkaitėje užkepti karbonadai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kaip matote, porcijos jau tokios užtikrinto dydžio, garantuoja sotumo jausmą. Dažnai ant viršaus dar užpjaustau obuolio, bet šį kartą patingėjau

Reikės:

kiaulienos nugarinės;
morkų;
svogūno;
fermentinio sūrio;
pomidorų padažo;
majonezo;
prieskonių.

Eiga

Supjaustome kiaulienos nugarinę, plonai išmušame. Įtriname prieskoniais ir kelioms valandoms paliekame šaldytuve, kol prieskoniai įsigers.

Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas ir sudedame į keptuvę, troškiname iki kol daržovės suminkštės, žinoma, nepamirškime įdėti ir prieskonių.

Galiausiai baigiantis kepimui dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome. Kiekvieną karbonado blyną ištepame majonezu, ant viršaus dedame morkas, nepagailime! Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.

Kepimo laikui baigiantis užbarstome tarkuotu sūriu ir dar kelioms minutėms dedam į orkaitę.

Orkaitėje užkepti karbonadai
Orkaitėje užkepti karbonadai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.
„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais (2)

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen, šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

Kaip gardžiai paruošti bulves: specialisto patarimai (3)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų, sakoma pranešime spaudai. Tačiau kulinarai neskuba šios daržovės nurašyti. Pasak jų, yra daug bulvių paruošimo būdų bei nemažai pagardų, kuriais paskanintos bulvės nustebins netikėtu skoniu. Kokie jie?

TOP 3 rugsėjo patiekalai: ir sveika, ir skanu

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“, o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus, sakoma pranešime spaudai.

Šildanti moliūgų sriuba

Gaminimo laikas: 50 min Porcijų skaičius: 4 Kcal: 264