Orkaitėje užkepti karbonadai su daržovėmis

 (14)
Pastaruoju metu karbonadus mūsų šeima ruošia šiuo būdu, o ir prie keptuvės stovėti nereikia, pašauni į orkaitę ir lauki.
Orkaitėje užkepti karbonadai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kaip matote, porcijos jau tokios užtikrinto dydžio, garantuoja sotumo jausmą. Dažnai ant viršaus dar užpjaustau obuolio, bet šį kartą patingėjau

Reikės:

kiaulienos nugarinės;
morkų;
svogūno;
fermentinio sūrio;
pomidorų padažo;
majonezo;
prieskonių.

Eiga

Supjaustome kiaulienos nugarinę, plonai išmušame. Įtriname prieskoniais ir kelioms valandoms paliekame šaldytuve, kol prieskoniai įsigers.

Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas ir sudedame į keptuvę, troškiname iki kol daržovės suminkštės, žinoma, nepamirškime įdėti ir prieskonių.

Galiausiai baigiantis kepimui dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome. Kiekvieną karbonado blyną ištepame majonezu, ant viršaus dedame morkas, nepagailime! Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.

Kepimo laikui baigiantis užbarstome tarkuotu sūriu ir dar kelioms minutėms dedam į orkaitę.

Orkaitėje užkepti karbonadai
Orkaitėje užkepti karbonadai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.
„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Tobulų koldūnų paslaptis: tešla, įdaras pagal skonį ir tikslus virimas (4)

Koldūnai, bene kiekvienoje pasaulio virtuvėje sutinkamas patiekalas. Įdaryti mėsa, tofu, daržovėmis, krevetėmis bei uogomis, pagardinti kepta šonine ar grietinėlės padažu – tokia įvairove pasižymi koldūnai. Nors iš pradžių gali pasirodyti priešingai, pasigaminti koldūnus namie nėra taip sudėtinga.

Kaip teisingai naudoti šaldytus produktus, kad netektų išmesti (2)

Ar žinote, kad per metus kiekvienas lietuvis išmeta apie 50 kg maisto atliekų, kurių dalis dar nesugedusi ir tinkama vartoti. Visi puikiai žinome, kad planuodami pirkinius ne tik sutaupome, bet ir išvengiame nereikalingų pirkinių, na o maisto atžvilgiu – mažiau išmetame nesuvartotų maisto produktų. Ekspertai pateikia ir praktiškus patarimus, padėsiančius mažinti maisto atliekas.

Makaronai su baravykais (2)

Laikas traukti spintelės gale užkištus džiovintus grybus ir gaminti šiuos makaronus.

Blynai su kumpio ir sūrio įdaru (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.

Blyneliai su vaisiais (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.