Orkaitėje užkepti karbonadai su daržovėmis

 (14)
Pastaruoju metu karbonadus mūsų šeima ruošia šiuo būdu, o ir prie keptuvės stovėti nereikia, pašauni į orkaitę ir lauki.
Orkaitėje užkepti karbonadai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Kaip matote, porcijos jau tokios užtikrinto dydžio, garantuoja sotumo jausmą. Dažnai ant viršaus dar užpjaustau obuolio, bet šį kartą patingėjau

Reikės:

kiaulienos nugarinės;
morkų;
svogūno;
fermentinio sūrio;
pomidorų padažo;
majonezo;
prieskonių.

Eiga

Supjaustome kiaulienos nugarinę, plonai išmušame. Įtriname prieskoniais ir kelioms valandoms paliekame šaldytuve, kol prieskoniai įsigers.

Tuo tarpu smulkiai supjaustome svogūnus, burokine tarka sutarkuojame morkas ir sudedame į keptuvę, troškiname iki kol daržovės suminkštės, žinoma, nepamirškime įdėti ir prieskonių.

Galiausiai baigiantis kepimui dedame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome. Kiekvieną karbonado blyną ištepame majonezu, ant viršaus dedame morkas, nepagailime! Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.

Kepimo laikui baigiantis užbarstome tarkuotu sūriu ir dar kelioms minutėms dedam į orkaitę.

Orkaitėje užkepti karbonadai
Orkaitėje užkepti karbonadai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.
„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Kepenėlės su daržovėmis (4)

Tai turėjo būti salotos, bet mūsų šeimai puikiai tiko pietums, nes patiekalas su bulvių koše buvo labai sotus.

Ešerio filė švelniame padaže (1)

Ši žuvytė mums labai patiko. Labai skanus, nors ir paprastas padažas čia puikiai tiko.

Pusryčių blynas su varške (3)

Parašyta recepte kepti apie 30 min., bet maniškis buvo mažesnėje skardoje, bet storesnis, tai kepimas užtruko apie valandą.

Vištiena česnakiniame padaže (2)

Mėsa buvo sultinga, skani, o padažas... Mmmm... Geriau vieną kartą paragauti, nė daug kartų išgirsti.

Kukuliai su medaus padažu (1)

Kukuliukai tiks, kai norisi kažko jaukaus, skanaus, nuodėmingo. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.