Pasak prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovės Aistės Rasmussen, tokiems pusryčiams yra sukurta daugybė nesudėtingų receptų: „Pasiruošti pusryčius iš vakaro nėra sudėtinga, užteks vos kelių paruošiamųjų darbų, o ryte galėsite mėgautis skaniais pusryčiais be jokio skubėjimo.

Nesvarbu, ar laukiate svečių pusryčiams, ar tik vieno alkano šeimos nario, pasigaminus juos iš anksto, sumažinsite rytinį stresą ir užtikrinsite, jog pusrytinis blynas tikrai nebus prisvilęs.“
Prekybos tinklo kulinarai pateikia kelis patarimus, kaip nepasiduoti rytinei beprotybei.

Kaip iš vakaro pagaminti avižas?

Avižas gaminti galite ne tik iš ryto, bet ir iš vakaro. Šį patiekalą pasigaminkite prieš miegą tam, kad ryte tiesiog galėtumėte griebti ir suvalgyti, be jokių papildomų gamybos procesų. Receptui taip pat galite naudoti arba šviežias vyšnias, arba nesaldintas šaldytas vyšnias – jų net nereikės atšildyti.

Naktinės avižos su vyšniomis

Dviem porcijoms jums reikės šių ingredientų: 1 puodelio vyšnių be kauliukų, pusės puodelio stambių avižų dribsnių, 1 puodelio nesaldinto migdolų pieno ir 1 šaukšto smulkintų graikinių riešutų.

Aistė Rasmussen siūlo pasirinkti tinkamo dydžio indą – būtent šiam receptui reikėtų nedidelio stiklainiuko, gerai būtų, jei jis turėtų ir dangtelį. Tuomet į indą suberkite vyšnias ir mediniu šaukštu jas sutrinkite. Sudėkite avižas ir užpilkite migdolų pienu. Uždenkite dangtelį ir laikykite šaldytuve apie 8 valandas.

Jei norite, galite įdėti ir papildomą ingredientą – čija sėklas, kitaip dar vadinamas ispaninio šalavijo sėklomis. Jos kartu su avižomis išbrinks piene. Ryte beliks užbarstyti ant viršaus graikinių riešutų ir valgyti arba šaltą arba kambario temperatūros.

Pudingas: gaminti iš vakaro, mėgautis – ryte

Jogurtas – tai vienas populiariausių pusryčių pasirinkimų, tačiau kartais tik jogurto alkiui numalšinti nepakanka. Pasak prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovės, šį produktą galima valgyti kone su viskuo: vaisiais, avižomis, sėklomis, musli dribsniais ir net šokoladu. Iš jo galima pagaminti net pudingą, tačiau tam prireiks čija sėklų.

Jogurto ir čija sėklų pudingas

Keturioms porcijoms jums reikės: 2 puodelių įprasto jogurto (be priedų), 1, 5 šaukšto čija sėklų, 1 šaukšto agavų sirupo arba medaus, kakavos arba šokolado gabaliukų, saulėgrąžų sėklų ar kitų jūsų mėgstamų sėklų.

Pirmiausia dubenyje sumaišykite jogurtą su čija sėklomis ir supilkite pasirinktinai agavų sirupą arba medų. Apdenkite maistine plėvele ir padėkite 12 valandų į šaldytuvą. Praėjus nustatytam laikui padalinkite pudingą porcijomis, ant viršaus užberkite sėklas, kakavos ar šokolado gabaliukus ir jei norite – užpilkite dar sirupo ar medaus.

Kokie pusryčiai be omleto?

Jei mėgstate rytais pavalgyti stipriau – pusryčiams rinkitės patiekalus iš kiaušinių. Išbandykite itališką omletą, kuris pradžioje kepamas keptuvėje, o vėliau orkaitėje. Šis patiekalas puikus dėl to, jog pagaminus iš vakaro, ryte belieka jį tik pašildyti.

Šparagų frittata (itališkas omletas)

Keturioms porcijoms jums prireiks šių produktų: 8 didelių kiaušinių, 4 didelių kiaušinių baltymų, 1 puodelio smulkiai kapoto baziliko, druskos ir pipirų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 puodelio smulkiau pjaustytų šparagų (apytiksliai tai vienas ryšulėlis).

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tuomet sumaišykite kiaušinius ir baltymus vidutinio dydžio dubenyje ir plakite iki putų. Į gautą masę sudėkite baziliką, druską ir pipirus. Kulinarė siūlo rinktis keptuvę, kuri tiktų ir kepimui orkaitėje. Jei tokios neturite – pasiruoškite kitą indą, skirtą orkaitei. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Sudėkite šparagus ir kepkite karts nuo karto juos pavartydami. Kepkite tol, kol suminkštės, apie 2 minutes. Sumažinkite temperatūrą ir sudėkite kiaušinių masę, viską išmaišykite. Kepkite apie 4 minutes, o tuomet viską perdėkite į orkaitę. Kepkite apie 10–15 minučių.

Tai tik keletas receptų, kurie greitai ir nesunkiai paruošiami iš vakaro ir tikrai palengvins kiekvieną rytą, kuomet reikia skubėti į darbus ir mokyklas. Gaminkite neskubėdami, be streso – tai gali tapti puikia šeimos tradicija vakarais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)