Reikės:

400 gr veršienos faršo,
400 gr kiaulienos faršo,
400 gr jautienos faršo,
1 stiklinė virtų perlinių kruopų,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai maltų džiuvėsėlių,
1 svogūnas,
50 gr sviestas,
druska, juodieji pipirai, mairūnas pagal skonį,
aliejaus aptepimui.

Nulupkite svogūnus ir juos susmulkinę apkepinkite svieste.

Į dubenyje sumaišytą mėsą su kruopomis įmuškite kiaušinius, supilkite svogūnus, suberkite krakmolą ir džiuvėsėlius. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais.

Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Joje suformuokite zuikį ir jo viršų taip pat patepkite aliejumi.

Į stiklinę įpilkite vandens ir jį pasūdykite. Druskai ištirpus vandenį supilkite į skardą ir kepkite 220°C temperatūros orkaitėje apie 1 val. 20 min.

Skanus ir karštas ir šaltas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)