Sudėtis:

200 g sviesto,
200 g cukraus,
2 kiaušiniai,
1 valg. šaukštas medaus,
300 g avižinių dribsnių (paprastų),
100 g sezamo,
200 g saulėgrąžų branduolių,
100 g graikiškų riešutų arba kitokių mėgstamų riešutų,
saujelės razinų ir abrikosų.

Kaip gaminti:

Puode ištirpinti sviestą, suberti dribsnius ir maišant pakaitinti keletą minučių. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai dribsniai praauš, sudėti sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas ir abrikosus (abrikosus susmulkinti) ir užpilti išplaktu kiaušiniu.

Viską gerai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Masę dėti šaukštu ant skardos. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Palikti atvėsti skardoje ir tik tada išimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)