Kaip bebūtų, planai neišdegė, smaližiavimus atidėjau kitam kartui ir vietą užleidau pikantiškiems sūrio sausainiams. Išties skanūs ir lengvai paruošiami. Tiks kaip užkandis ar tiesiog pakramsnojimui.

Tik pradėjus kepti, virtuvėje pasklido malonus aromatas, net žandus traukt pradėjo iš nekantrumo, kaip norisi paragauti! Skanūs tiek šalti, tiek šilti.

Reikės:

200 g fermentinio sūrio;
200 g miltų;
100 g sviesto;
žiupsenlio druskos;
prieskonių (dėjau raudonosios maltos paprikos, šiek tiek kajano pipirų bei picos prieskonius)

Eiga:

Išlydome sviestą, paliekame atvėsti. Į dubenį smulkia tarka sutarkuojame fermentinį sūrį. Supilame prieskonius, sviestą ir viską išmaišome. Palaipsniui beriame miltus ir maišome/minkome. Tešlą išminkome iki vientisumo, dedame į šaldytuvą 30 minučių. Išėmus tešlą iš šaldytuvo dar kartą gerai išminkome.

Iškočiojame apie 0,5 cm storio ir išspaudžiame norimas formas. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, 10 minučių.

Skanaus!