Tešlai paruošti reikės:

600 ml miltų
2 v.š. medaus su kaupu
2 v.š. pieno
1 a.š. sodos
60 g sviesto
150 ml cukraus
1 kiaušinis
citrinos rūgštis nugesinimui

Kremui paruošti reikės:

2-3 indeliai grietinės (~600 g.)
cukrus (pagal skonį)
1,5 a.š. želatinos
citrinos sultys
citrinos žievelė

Gaminame tešlą

Ant garų ištirpiname sviestą, tada suberiame cukrų, medų ir maišome kol viskas ištirps. Šią masę atvėsiname (priešingu atveju, karšta masė sutraus kiaušinius), įmušame kiaušinį, supilame pieną. Po to beriame sodą, sumaišytą su (vandenyje ištirpinta) citrinos rūgštimi ir miltais. Ir viską maišome, minkome, kol masė nelimpa prie rankų.

Šią masę (padalintą į norimą skaičių gabaliukų) įdedame į kamerą pusei valandos. Kočiojame norimo storio lakštus. Dydį pamatuokite maždaug pagal norimą lėkštę, bet neapipjaukite. Kepame skardoje kol apgelsta virš 200 laipsnių temperatūroje. Kepa labai greitai, vos spėju dėti ir traukti vieną paskui kitą. Tik tada apipjauname pagal lėkštės kontūrus.

Gaminame kremą

Grietinė atšaldoma ir plakama iki standumo palaipsniui beriant cukrų ir skystą želatiną (želatiną darykite pagal ant pakelio užrašytus nurodymus, bet dėkite labai mažai vandens). Įpilkite išspaustų citrinos sulčių (pagal skonį) ir įtarkuokite citrinos žievelės (iš pradžių citriną nuplaukite su soda).

Kremą palaikykite šaldytuve valandą ar ilgiau, kad pradėtų stingti ir būtų lengviau užtepti ant lakštų. Pasiruoškite sviestinio popieriaus po apatiniu blynu. Tada sutepkite lakštus tuo kremu. Aptepkite torto viršų bei šonus. Po to juos apibarstome iškeptais susmulkintais tešlos trupiniais.

Palikite nakčiai pastovėti kambaryje, o ryte įdėkite į šaldytuvą. Valgyti galima tiktai po 12-18 valandų.

Skanaus!
Vilma

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt