„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Gurmaniška kelionė: kuo skrandžius pakerėjo Strasbūro pyragas (1)

2014 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:01
Kalbų apie Prancūzijos kulinarines gėrybes turbūt niekada nepristigsime. Ši šalis yra Europos gastronomijos lyderė ir daug jos produktų bei tradicinių receptų yra įtraukta į nacionalinį Prancūzijos kulinarijos paveldą.

Vištienos kepsneliai su saulėje džiovintais pomidorais ir žirneliais

2014 rugpjūčio mėn. 19 d. 11:21
Vištiena troškinama su saulėje džiovintų pomidorų padažu, raudonuoju vynu, česnaku ir saldžiais žirneliais. Patiekite su makaronais.

Kaip išsirinkti skanų melioną (8)

2014 rugpjūčio mėn. 17 d. 00:01
Pačiame melionų sezono įkarštyje šis sultingas ir gardus vaisius dažnai atsiduria ant kiekvieno iš mūsų stalo. Melionai skanūs savaime, svarbiausia neapsigauti išsirenkant, tačiau tai puikus produktas originaliems užkandžiams, salotoms ar desertams paruošti.

Greitosios tortilijos su faršu (8)

2014 rugpjūčio mėn. 16 d. 00:01

„Mano geriausias konservavimo receptas“: lietuviškasis uncle bens (22)

2014 rugpjūčio mėn. 15 d. 08:15
Kai uždera daug cukinijų ir moliūgų: garnyras-padažas kaip Uncle bens. Tinka prie mėsos patiekalų, skanus, valgomas visą žiemą...