„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Patarimai stovyklaujantiems gamtoje: ką daryti su greitai gendančiais produktais? (3)

Atšilus orams dažnas stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai perspėja, kad stovyklautojams atidarius iškylų sezoną, pagausėja per maistą plintančių infekcinių ligų, todėl svarbu pasirūpinti tinkamu jo laikymu ir apdorojimu. Kaip stovyklaujant išlaikyti maistą šviežią keletą dienų, specialistai atskleidžia paprastą būdą, kuris seniai taikomas logistikoje.

Patiekalai ant grilio: kepti baklažanai ir vaisių desertas

Pirmas patiekalas, apie kurį daugelis pagalvoja, išgirdę apie vasaros grilį – sultinga, ant grotelių kepta mėsa. Tačiau jį išnaudoti galima tiek gaminant garnyrus, daržovių patiekalus, tiek ir desertus, kurių paragavus pirštus tikrai apsilaižys kiekvienas.

Besilaikantiems dietos – kitoks šaltibarščių receptas (8)

Su šiltais orais prasideda ir šaltibarščių „sezonas“. Lidse gyvenanti Odeta, puslapio „Samčio užrašai“ autorė, siūlo išmėginti kitokį šaltibarščių receptą, skirtą besilaikantiems dietoms.

Idėja desertui: kokosinis žaliųjų citrinų keksas

Burnoje tirpstantis, purus, saldžiarūgštis kokosinis keksas. Kas išbandė, sakė – labai skanus!