„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Abejingų nepaliks: senovinis obuolių ir moliūgų pyragas (5)

2014 lapkričio mėn. 22 d. 05:50
Siūlome pabandyti puikų pyragą.

Apdovanojimus pasaulyje skinantis lietuvių gamintojas sukūrė originalių skonių šokoladą (16)

2014 lapkričio mėn. 20 d. 17:08
Šokolado manufaktūra „Chocolate Naive“ jau pristačiusi savo naująją šokoladų kolekciją Jungtinės Amerikos Valstijose, Paryžiuje ir Amsterdame kviečia šalies smaližius susipažinti su „Mulate“ šokoladais visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Europiečiui egzotiniais skoniais pasižyminti naujoji šio lietuvių gamintojo šokolado produkcija yra pirmoji Lietuvoje, kuri gaminama tik iš ekologiškų ingridientų.

Konkursui: mano sveikiausia duona (4)

2014 lapkričio mėn. 18 d. 19:29
DELFI skaitytojo Leono duonos receptas konkursui „Mano gardžiausia naminė duona“. Dalyvaukite ir jūs!

Konkursui: kelių grūdų duona su grikių mirkiniu (3)

2014 lapkričio mėn. 19 d. 09:00
Konkursui: kelių grūdų duona su grikių mirkiniu
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatau savo duonos receptą. Nesu profesionalus kepėjas, bet jau ne vienerius metus kepuosi savo duoną ir eksperimentuoju su įvairiomis kombinacijomis. Pateiktas receptas naujokams gal kiek per sudėtingas, bet yra mano pačio kūrybos. Ši duona pasižymi sodriu skoniu su vos jaučiama rūgštele ir gana ryškiu grikių prieskoniu. Dominuojantis skonis kviečių, tačiau galima jausti ir speltos kvapnumą.

Greitas desertas „Tiramisu dailiai figūrai“ (3)

2014 lapkričio mėn. 19 d. 00:02
Porcijoje – 114 kalorijų. Devynias porcijas paruošite per 20 minučių.