„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Registruoti (0) Anonimiški (9)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Greita ir paprasta: vokiškos spurgos (10)

2015 kovo mėn. 1 d. 00:00
Spurgomis visada pavyks nustebinti ir namiškius, ir svečius. Skanaus!

Patiekalas maloniai nustebins: traškios cukinijos su sūriu (6)

2015 vasario mėn. 28 d. 00:00
Cukinijas kepsime ne keptuvėje, o orkaitėje. Patiekalas jus maloniai nustebins.

PATIKS VISIEMS: puraus ir lengvo apkepo receptas (5)

2015 vasario mėn. 27 d. 00:00
PATIKS VISIEMS: puraus ir lengvo apkepo receptas
Asmeninio archyvo nuotr.
Purus ir lengvas rikotos bei manų košės apkepas - puiki idėja dienos pradžiai arba maloniai pertraukėlei prie kavos puodelio. Apkepo skonis nustebins Jus neįtikėtinai puria tekstūra ir švelnia, lengva konsistencija, kuri neabejotinai patiks suaugusiesiems, o ypač - vaikams.

Duonos panaudojimo būdai: nuo mėsos patiekalų iki desertų (1)

2015 vasario mėn. 26 d. 09:46
Krimsdami priešpiečių sumuštinį dažnai net nesusimąstome, kad duoną galime panaudoti ir kitokiems patiekalams. Šis kasdienis maisto produktas gali būti naudojamas ne tik užkandžiams gaminti, bet ir derinamas su kitais produktais bei tapti svarbiu daugelio skirtingų patiekalų ingredientu.

Sveikiname „Gardžiausių desertų“ konkurso nugalėtojus! (4)

2015 vasario mėn. 25 d. 17:17
Dėkojame visiems skaitytojams, pasidalinusiems savo gardžiausių desertų receptais. Atėjo metas paskelbti nugalėtojus, kuriems tenka kvietimas apsilankyti bet kurioje „Cancan pizza“ picerijoje ir pasimėgauti įspūdingais juodaisiais blyneliais.