„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Registruoti (0) Anonimiški (9)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Patarimai, kaip gardžiai užmarinuoti ir iškepti mėsą (28)

Atšilus orams pirmiausia, ką norisi padaryti - išvažiuoti į gamtą ir pagaliau surengti tikrą pikniką. O koks piknikas be šašlykų? Kad iškyla pavyktų, štai patarimai, kaip teisingai užmarinuoti mėsą ir gardžiai ją iškepti.

Visi į gamtą: grilyje kepti šonkauliukai (1)

Kadangi grill sezonas jau ant nosies ir pats laikas nuo kepimo grotelių nukrapštyti paskutinius pernykščius riebalų likučius ir pasitikti sezoną atsinaujinus savo receptų sąrašą. Šis receptas puikiai tiks, jeigu reikės pamaitinti išalkusių armiją. Apkepus šonkaulius orkaitėje darbą pabaigti galite grilyje – kur šonkauliams suteiksite gražią spalvą, anglies prieskonį ir lipnų padažą. Šį procesą galite padaryti ir namuose grill keptuvėje, jeigu progos kepti lauke neturite.

Gaivus šoninės ir rukolos užkandis (1)

Gal dar ne klasika, bet jau daugelio tikrai ragautas užkandis, mano galva tobulas, kai kažką reikia greitai paruošti, papuošti stalą ir nudžiuginti gomurį. Dabar, kai miškai žaliuoja šviežiais lapeliais, vietoj rukolos į šoninę galima sukti rūgštynių, garšvų, kiaulpienių lapus ar jų miksą, kiekvieną kartą bus kitas skonis. Mane ypatingai nustebino šviežių kiaulpienių lapelių skonis – nė kiek nekartus, intensyvus ir gaivus.

Skanumėlis: špinatiniai bulviniai blynai (4)

Labai norėjosi ko nors ypatingai skanaus, bet tuo pačiu menančio vaikystės skonius. Sumanėme kepti bulvinius blynus, o turguje akis užkliuvo už šviežių špinatų lapelių. Taip ir gimė naujas receptas. Šie blynai skiriasi nuo klasikos ne tik puresne tekstūra, bet ir gausesne skonių puokšte, mums labai patiko.