„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Velykų bobos receptas skaičiuoja daugiau nei 200 metų

2014 balandžio mėn. 17 d. 11:39
Šį savaitgalį švęsime Velykas, tačiau nedaugelis žino šios šventės pavadinimo reikšmę. Kaip teigia žemaičiai, jis kilo nuo žemaitiško žodžio „velkinis“, kuris reiškia pirmasis pavasarinis kiaušinis.

Mano gardžiausias velykinis patiekalas! Skaitytojų receptai (3)

2014 balandžio mėn. 16 d. 19:02
Gražiausia pavasario šventė, kurios taip laukiama - Velykos - jau čia pat. Ką gaminsite? Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano gardžiausias velykinis patiekalas“!

Kad vyniotinis ant Velykų stalo būtų kaip mamos + 4 vyniotinių receptai! (9)

2014 balandžio mėn. 16 d. 15:10
Artėjant šv. Velykoms džiaugiamės nubudusia gamta, puošiame namus bei ieškome patarimų, kokius patiekalus pagaminti šventiniam stalui. Sutiksite, kad Velykos – itin marga šventė. Ne tik dėl to, kad gamta pasipuošia žiedais, bet ir todėl, kad mūsų stalą puošia įvairiaspalviai margučiai, prie kurių norime pasigaminti įmantriausių užkandžių bei karštų patiekalų, gardžių pyragų ar kitų kepinių.

Nekeptas meduolių ir bananų tortas (21)

2014 balandžio mėn. 17 d. 00:01
Nekeptas meduolių ir bananų tortas
Asmeninio archyvo nuotr.
Spėju, labai daugelis žino šį tortą, tačiau, jei dar būtų neragavusiųjų, drąsiai rekomenduoju šį- labai gardų, labai greitai ir paprastai pagaminamą, pigiai kainuojantį torčiuką, kuomet nereikia, nei tešlų minkyti, nei biskvitų kept, o rezultatas tikrai vertas pagyrimų.

Mėsos žiedas su putpelių kiaušiniais (5)

2014 balandžio mėn. 16 d. 10:01
Mėsos žiedas su putpelių kiaušiniais
Asmeninio archyvo nuotr.
Labai paprastai pagaminamas ir labai žavus, skanus bei pavasariškas mėsos žiedas šventiniam Velykų stalui.