„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Registruoti (0) Anonimiški (9)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Specialiai lietuviams sukūrė juodo maisto meniu (10)

2015 sausio mėn. 29 d. 12:30
Juoda pica
DELFI (M.Ažušilio nuotr.)
Didžiuosiuose šalies miestuose veikiantis picerijų tinklas „CanCan pizza“ į lietuvių maisto racioną ryžosi įnešti netikėtų spalvų. Virtuvės naujiena - amžina klasika vadinamą juodą spalvą picerijų šefai perkėlė į patiekalų meniu.

Tailando virtuvės įdomybės arba kodėl tajų kalboje nėra žodžio „badas“ (3)

2015 sausio mėn. 27 d. 12:32
Kiekvienas užkietėjęs keliautojas patvirtins, kad Tailando virtuvė – viena iš populiariausių pasaulyje. Kaip ir daugelio pietryčių Azijos šalių, tajų virtuvei didelę įtaką darė kinų, indų, japonų ir netgi portugalų virtuvės, tačiau ji išsaugojo savo charakterį ir unikalumą. Tailando virtuvės skonių įvairovę sunku perteikti žodžiais, jos negalima palyginti su jokia kita pasaulio virtuve.

Kauniečiai nebijo naujovių: ragauja ir žalios jautienos, ir varlių šlauneles (30)

2015 sausio mėn. 25 d. 09:34
Prancūziška virtuvė
Organizatorių nuotr.
„Būna tokių klientų, kurie ateina savęs išbandyti ir paragauti neįprasto patiekalo“, - sako Kaune veikiančio prancūziško maisto restorano rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė. Ji teigia, kad neįprasti patiekalai – varlių šlaunelės ar specialiai paruoštos sraigės – kauniečių nebebaugina. Atvirkščiai – laikinosios sostinės gyventojai smalsūs ir pasiruošę išbandyti naujoves, sako E. Mažeikienė.

Gardūs bulviniai blynai (28)

2015 sausio mėn. 25 d. 00:00
Šie blynai skanūs ir su pikantišku, ir su saldžiu padažu.