„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Naminiai tarkuotų bulvių cepelinai (23)

2014 rugsėjo mėn. 20 d. 00:00
Bulvės jau užderėjo - išsivirkite sotiems pietums didžkukulių.

Bulvių plokštainis su mėsa (1)

2014 rugsėjo mėn. 22 d. 00:01
Jums reikės:300 g virtos mėsos, 10–12 virtų bulvių, 2 kiaušiniai, 2 svogūnai, 4 šaukštai grietinės, 50 g sviesto, druskos, pipirų.

Gardu ir sotu: kopūstų apkepas su vištiena

2014 rugsėjo mėn. 19 d. 13:55
Ir skanu, ir neriebu, pabandykite:

Aštri žuvienė su krevetėmis (7)

2014 rugsėjo mėn. 19 d. 00:00
Aštri žuvienė su krevetėmis
Bendrovės nuotr.
Atvėsus orams vis dažniau norisi dubenėlio šiltos sriubos. Jei ji aštri – dar geriau. Šiek tiek aštrumo šildo, budina ir kiek pagreitina rudenį mingančią medžiagų apykaitą. Be to, sriuba su daug daržovių yra puikus būdas panaudoti sezonines gėrybes – morkas, svogūnus, pomidorus, salierus, paprikas ir žalumynus.

Viskas, ko nežinojote apie ryžius (8)

2014 rugsėjo mėn. 21 d. 00:01
Ryžius Vakarų pasaulio žmonės ne tik pamėgo, bet ir visam laikui įsileido į savo kulinarinį paveldą. Europoje šie balti grūdeliai atsirado apie 300 m. pr. Kr. Lyginant su Kinija, kurioje ryžius žmonės valgė jau 2500 m. pr. Kr., tai visai mažytė laiko atkarpėlė. Ryžiai kildinami ne tik iš Kinijos, bet taip pat ir iš Indijos.