„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragasskaitytojos receptas

 (9)
Dėkojame DELFI skaitytojai Irmai už receptą!
„Nematomas“ obuolių ir kriaušių pyragas
© Shutterstock nuotr.

Užteks 4-6 asmenims

visas gaminimo laikas: ~ 1-1,5 valandos
pyrago subrendimo laikas: per naktį

Reikės:

- 4 dailūs dideli tvirti (nepernokę) obuoliai (idealu būtų naudoti rūšį \"Golden\" ) (arba 5 mažesni)
- 3 dailios didelės kriaušės (arba 4 mažesnės)
- 2 kiaušiniai
- 100 ml migdolų pieno ( galima keisti paprastu karvės pienu)
- 70 g miltų
- 50-70 g paprasto cukraus ( arba iš jų 25 g kokoso palmių cukraus)
- 20 g ištirpino sviesto
- 1 arbat.š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (gaminamo iš romo ir vanilės ankščių)
- 1 žiupsnis druskos
- migdolų plokštelių (nebūtinai)
- cukraus pudros

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Giliame inde išsijoti miltus kartu su kepimo milteliais bei žiupsniu druskos. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti, tada supilti pieną bei vanilės ekstraktą - viską išmaišyti. Suberti miltus ir maišyti be perstojo iki vientisos masės. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per daug tiršta, maždaug blynų tešlos konsistencijos ;)

2. Paruoštą tešlą padalinti pusiau ir supilti į du gilius indus.

Nulupti obuolius, išimti šerdeles ir supjaustyti plonytėmis riekelėmis. Sudėti į indą su tešla, išmaišyti - taip obuoliai nepajuoduos ir sugers visą tešlą ! ( štai kodėl šis pyragas yra vadinamas \"nematomu\" ;) )

Lygiai tą patį atlikti su kriaušėmis. Kriaušių plonytes riekeles sudėti į kitą indą su tešla - išmaišyti.

3. Kepimo formą (manoji: 30cm x 15cm , galima imti kepimo formą ir tokią : 20cm x 20cm ar pan.) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Iš pradžių suversti obuolių riekelių/tešlos masę, paviršių gerai išlyginti. Tada ant viršaus suversti kriaušių riekelių/tešlos masę - paviršių vėl gerai išlyginti. Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. (nebūtinai).

4. Pastatyti kepti ~ 35-40 minučių 180°C.

Iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti kepimo formoje, prieš pabarstant cukraus pudra ir supjaustant gabaliukais.

Skanaus
Irma

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Trigubai šokoladinis varškės tortas

Fantastiško skonio tortas visoms progoms!

Keptos duonos tortas (3)

Šis tortas puikiausiai tinka prie alaus, tačiau reikalauja laiko, tad jei skaitote šį įrašą, nepatingėkite ir palepinkite savo mylimuosius, o gal net ir pasilepinkite pačios ar palepinkite savo draugus!

Salotos su aštuonkoju (1)

Kai už lango taip šalta ir balta, gali mintimis nusikelti į šiltus kraštus ir suvalgyti kažką, ištrauktą iš šiltos jūros kažkur už tūkstančių kilometrų. Dar smagiau tai, kad jūros gerybės tebūnie ir ne pačios puikiausios, bet jau užima vis didesnę dalį prekybos centrų žuvies skyriaus lentynų.

Meilės savaitgalio pusryčiai – kiaušinis-širdelė (4)

Kodėl gi nenustebinus savo mylimo žmogaus romantiškais pusryčiais? Ypač, kai artėja šv. Valentino diena.