(16 asmenų):
150 g sviesto
150 g cukraus
200 g šokolado (72 proc.)
4 kiaušiniai
160 g miltų
šlakelis romo
sauja riešutų arba vyšnių
2 val.š. kakavos
Sviestas išlydomas su cukrumi, kakava, romu ir šokoladu (aš naudoju net 72 proc. šokoladą, nes man skanu, kai šokoladainis būna kartokas, bet jei tokio nemėgstate, naudokite lengvesnį šokoladą, kokių 40 proc., bet turėkite omeny, kad tada pyragas išeis daug saldesnis, todėl galite dėti šiek tiek mažiau cukraus, kokių 100 g). Labai trumpam paliekama atvėsti.
Į mišinį po vieną įmaišomi tryniai.
Galiausiai suberiami miltai, viskas labai gerai išmaišoma.
Įberiami riešutai (geriau būtų nuvalyti nuo lupenų) arba uogos. Šį kartą dariau su lazdyno riešutais, bet kadangi į pyragą pyliau romo, tai įsivaizduoju, kaip čia tiktų vyšnios, ypač iš kokios saldžiarūgštės uogienės.
Baltymai suplakami iki standžių putų ir lengvais sukamaisiais judesiais įmaišomi į tešlą.