Jums reikės:

Pagrindui:
1 puodelio graikinių riešutų
1 kupino šaukšto prieskonių mišinio (cinamono, imbiero, kardamono, muskato riešuto) - nebūtinai
2-3 didelių datulių
1 šaukšto kakavos sviesto (nenaudojau)

Kreminei masei:

2 puodelių anakardžio riešutų
1 puodelio augalinio pieno (migdolų, ko gero, būtų skaniausia)
3-4 šaukštų citrinos sulčių
3-4 šaukštų medaus, agavos arba klevų sirupo (aš naudojau agavų sirupą, tačiau man jo prireikė gerokai daugiau..tad ragaukite ir dėkite pagal skonį)
1 šaukšto vanilės miltelių (aš naudojau esenciją)
2 šaukštai psyllium husk
aš dar papildomai įlašinau citrinos aromato, visai patiko

Gaminimas:

Pagrindui:

1. Jei naudojate, ištirpinkite kakavos sviestą karšto vandens vonelėje.
2. Graikinius riešutus sumalkite maisto smulkintuve iki smulkios konsistencijos Sudėkite likusius ingredientus, dar kiek pasmulkinkite (kad susismulkintų datulės) ir gerai viską tarpusavyje išmaišykite.
3. Mase padenkite maistine plėvele ar kepimo popieriumi išklotos naudojamos torto formos dugną (manoji ganėtinai nedidelė, mažesnė nei įprastos tortinės), paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

Kreminei masei:

1. Gerai nusausinkite per naktį mirkytus anakardžio riešutus.
2. Sumaišykite anakardžio riešutus, augalinį pieną ir citrinos sultis maisto smulkintuve ir plakite, kol gausite vientisą ir tolygią masę be jokių riešutų gabaliukų.
3. Įpilkite naudojamą saldiklį bei vanilę, dar kartą išmaišykite ir galiausiai įdėkite psyllium husk miltelius (originaliame recepte rašoma, jog išmaišyti su šaukštu, bet aš maišiau su maišytuvu).
4. Masę sukrėskite ant paruošto pagrindo, tolygiai ją paskirstykite ir įdėkite į šaldytuvą (ar šaldiklį, jei labai skubate) sustingti ir susistovėti.
5. Dekoruokite pagal poreikį. Jei laikote tortą šaldiklyje, išimkite jį bent keliomis valandomis pastovėti prieš tiekiant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)