Reikės:

4 pakeliai sausainių (atkreipti dėmesį, kad geriausia, jog būtų po 200 g, nes dabar dažniausiai yra sumažinti po keliasdešimt gramų)
1 indelis kondensuoto pieno
1 pakelis sviesto (200 g)
Kelių šaukštų kakavos (galite dėti pagal skonį, kuo daugiau, tuo bus tamsesnis ir labiau šokoladinis. Beje, labai svarbu kokybiška kakava, kuo ji „tikresnė“ ir geresnė, tuo skaniau)

Eiga:

Pirmiausia geriau susilaužyti smulkiai sausainius ir sudėti į didelį dubenį ar puodą, kuriame būtų patogiau išmaišyti su gauta mase.

Puode ant silpnos ugnies išlydyti sviestą, supilti kondensuotą pieną ir pabaigoje įmaišyti kakavą. Kai gaunasi vientisa masė. Kai ji atvės, sumaišyti su sausainiais ir sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kepimo skardą. Stipriai suspausti, suformuoti ir padėti kelioms valandoms arba nakčiai šaltai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)